Pretraga

Potraga za poslovnim prostorom: Znate li kolike su cijene kvadrata?

A- A+

Na vizuri grada Zagreba posljednjih se godina učestalo iscrtavaju obrisi novih poslovnih zgrada. Popunjenost uredskih prostora, posebno onih najviših kategorija, na vrlo je visokim razinama. Dokaz je to i sve većih zahtijeva za takvom vrstom nekretnina na tržištu, saznaje portal za nekretnine Crozilla.

Foto: Unsplash

Najveća potražnja za uredskim prostorima tijekom prošle godine na oglasniku Crozilla.com zabilježena je u Zagrebu i Splitu.

Prosječna oglašavana cijena zagrebačkih ureda i ordinacija u travnju je iznosila oko 1950 eura po metru kvadratnom, dok je Split po tom pitanju na oglasniku Crozilla.com bio skuplji za oko 600 eura po kvadratu.

Izdvojeni članak

Nesigurnost i sezonski najam nekretnina: ‘Po pitanju cijena teško je biti pametan’

Cijena najma

Prema njihovoj analizi tvrtke iz IT branše “odgovorne” su za velik udio popunjenosti poslovnih prostora ove vrste, a zbog fleksibilnosti i činjenice da im uredski prostori nisu neophodni za funkcioniranje, sklonije su unajmljivanju nego kupnji nekretnina ovog tipa.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako se za najam ureda tijekom travnja na zagrebačkom području u prosjeku tražilo 12 eura po kvadratu.

Izdvojeni članak

Objavljen javni poziv za podnošenje ponuda za zakup poslovnih prostora

Lokacija i pitanje estetike

Kada je u pitanju njihova specifičnost, uredi prilagođeni IT tvrtkama ne razlikuju su bitno od “standardnih”, no kada su uređenje ili lokacija u pitanju dodatni zahtjevi u ovoj branši možda nisu strogo pravilo, ali ipak postoje.

Karakteriziraju ih najbolje lokacije, moderan dizajn te dodatne prostorije za odmor i druženje.

 

 

 

Potraga za poslovnim prostorom: Znate li kolike su cijene kvadrata?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap