Pretraga

Puljak: Obnova Poljuda košta između 30 i 40 milijuna eura

A- A+

Planira se obnova splitskog stadiona Poljud u vrijednosti od 30 do 40 milijuna eura koje bi trebali osigurati Grad Split i RH. Za vrijeme radova Hajduk bi travnjak mogao neometano koristiti.

stadion Poljud

Stadion Poljud | Foto: Hajduk.hr

Na Poljudu je održana Glavna skupština HNK Hajduk š.d.d. za dioničare koji posjeduju 517.247 dionica, odnosno 96.42% temeljnog kapitala. Kako izvještava Dalmacija Danas, ovom je prilikom gradonačelnik Splita, Ivica Puljak, najavio mogućnost obnove stadiona Poljud. Riječ je o investiciji između 30 i 40 milijuna eura koja bi išla na teret Grada i države.

Prema riječima Puljka, obnova bi mogla uslijediti u drugom kvartalu 2024. godine. Radovi bi se izvodili u fazama, na način da Hajduk neometano može na Poljudu igrati utakmice. Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević, izjavio je pak kako je obnova stadiona Poljud velika potreba zbog sigurnosnih razloga.

– Obnova Poljuda je nužna, to nije stvar političke rasprave nego ga treba obnoviti zbog sigurnosti, rekao je Ivošević novinarima tijekom sjednice splitskog Gradskog vijeća.

Izdvojeni članak

Split dodjeljuje sredstva za sanacije građevina u staroj gradskoj jezgri: Osigurano 130 tisuća eura

Također, ovom je prilikom istaknuo kako je aktualna splitska vlast naslijedila dokumentaciju o obnovi Poljuda koja se dopunjuje da bi se na temelju nje moglo raditi na obnovi stadiona. Poručio je i kako je Poljud simbol i kulturno dobro Splita pa da stoga njegovo rušenje nije opcija.

Podsjetimo, Grad Split je 2008. godine s oko 56 posto udjela u dionicama postao većinski vlasnik Hajduka nakon što je klub preoblikovan u športsko dioničarsko društvo. Većinski udio Grada u vlasništvu Hajduka povećao se na 65.92 posto u ožujku 2021. kad je vlada premijera Plenkovića na prijedlog tadašnjeg splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića odlučila prenijeti 9.82 posto dionica Hajduka iz svojeg portfelja na portfelj Grada Splita.

U Zagrebu se pak planira izgradnja stadiona, pogledjate ovdje lokacije.

 

Copy link
Powered by Social Snap