Pretraga

Sunčani Hvar prodan šeiku za 220 milijuna eura

A- A+

Većinski vlasnik hotelijerske tvrtke Sunčani Hvar, CPI PROPERTY Group, prodala je ukupni portfelj dionica tvrtki Sunčani Hvar Nekretnine d.o.o. i Sunčani Hvar d.d. tvrtki Eagle Hills sa sjedištem u Abu Dhabiju. Vlasnik tvrtke je Muhamed Alabar, šeik s kojim je svojedobno Bandić planirao graditi zagrebački Manhattan. Transakcija čeka odobrenje hrvatske antimonopolske agencije

hotel Amfora Hvar

hotel Amfora Hvar | foto: Sunčani Hvar

Jedan od najatraktivnijih hotelijersko-turističkih kompleksa u Dalmaciji, Sunčani Hvar, u procesu je promijene vlasnika. CPI PROPERTY Group potvrdila je Hini da je potpisala obvezujući ugovor o prodaji sto posto dionica tvrtki Sunčani Hvar Nekretnine i Sunčani Hvar s kupcem Eagle Hillsom, investitorom i developerom nekretnina i ugostiteljstva iz Abu Dhabija.

– CPI Property Group sa zadovoljstvom objavljuje potpisivanje obvezujućeg ugovora o prodaji 100 posto dionica Sunčani Hvar Nekretnine d.o.o. i Sunčani Hvar d.d., tvrtke koje posjeduju i upravljaju hotelima Sunčani Hvar, jedinstvenim portfeljom resorta na otoku Hvaru u Hrvatskoj. Kupac je Eagle Hills, investitor i developer u oblasti nekretnina i ugostiteljstva sa sjedištem u Abu Dhabiju, prenose iz CPI-ja na upit Hine.

Prema neslužbenim informacijama Sunčani Hvar prodan za iznos od 220 milijuna eura, piše jutarnji.hr. No, transakcija čeka odobrenje hrvatske antimonopolske agencije. Naime, Muhamed Alabar vlasnik Sunce Hotela odnosno Blue Sun Hotela, koji ima niz hotela u Srednjoj Dalmaciji.

Izdvojeni članak

Valamar Hoteli ulažu 223 milijuna kuna na Hvaru, gradit će se eko ljetovalište

Sunčani Hvar najvažnija kompanija u sektoru hotelijerstva, kako za Hvar, tako i za Splitsko-dalmatinsku županiju. Od privatizacije do danas promijenila je više stranih vlasnika. Od 2014. u vlasništvu je CPI Grupe odnosno češkog poduzetnika s Forbesove liste Radovana Viteka.

Inače, tvrtka Eagle Hills vlasnika Muhamed Alabar, poznati je ulagač u regiji. Gradila je ‘Beograd na vodi’, a svojedobno je bila potencijalni investitor za izgradnju zagrebačkog Manhattana, projekta bivšeg zagrebačkog gradonačelnika, Milana Bandića.

Pogledajte ovdje kako izgleda hotel Met Boutique u srcu Zagreba kao primjer savršenog spoja arhitekture i okruženja.

Copy link
Powered by Social Snap