Pretraga

Top zgrada Doma za starije koja ima baš sve, a nalazi se u ovom hrvatskom gradu

A- A+

U novoj zgradi s radom je započeo Dom za starije Labin. Riječ je o potpuno novom zadnju, u naselju Katuri, koje je arhitektonski sačuvalo i obogatilo ljepotu prirodnog prostora u kojem se nalazi. Izvođač građevinskih radova bila je labinska tvrtka De Conte koja je izabrana kao najpovoljniji ponuditelj nakon provedenog postupka javne nabave. Vrijednost investicije iznosila je 4,77 milijuna eura.

Dom za starije Labin | foto: Grad Labin/M.Gabo

Dom za starije Labin | foto: Grad Labin/M.Gabo

Grad Labin jedan od samo šest gradova u Republici Hrvatskoj koji su se samostalno odlučili za izgradnju Doma za starije. I u tomu uspjeli. Iz gradske uprave ističu kako je planiranje i gradnja novog objekta bila dug i složen proces. No sada kada se objekt pred useljenjem si rezultatom su zadovoljni svi.

Izdvojeni članak

Foto: Objavljeni rezultati natječaja, ovako bi mogao izgledati novi Dom za starije Dubrava

– Kao najnovija ustanova socijalne skrbi, specijalizirana za brigu o starijim i nemoćnim osobama, labinski dom za starije početkom ovoga mjeseca preuzeo je većinu socijalnih usluga projekta “Centar +65” koji su pred više od desetljeća oformili Grad Labin i udruga Labin zdravi grad. Ovaj ‘transfer’ svakako stavlja brojne socijalne usluge namijenjene starijim osobama ili onima koji zahtijevaju posebnu brigu i skrb na višu razinu, poručuju iz Grada.

Dom Labin ima mogućnosti ponuditi smještaj za 50 starijih i nemoćnih korisnika različitog stupnja samostalnosti i pokretljivosti u sobama stambenog dijela i odjela pojačane brige i njege te 20 dnevnih korisnika. Nalazi na idealnoj poziciji, dovoljno blizu centru grada kako bi budući korisnici bili uključeni u gradska zbivanja, ali opet dovoljno udaljen od gradske vreve da im pruža potreban mir.

Dom za starije Labin

Dom za starije Labin | foto: Grad Labin/M.Gabo

Foto: Istarska županija

Na donjoj etaži zgrade nalaze se sobe za smještaj korisnika prvog i drugog stupnja, a u istočnom dijelu etaže je odvojen dio za smještaj korisnika četvrtog stupnja. Korisnici ovog smještaja imat će direktan izlaz u izdvojeni dio vrta na nivou prizemlja. Na prvom katu su sobe za smještaj trećeg i četvrtog stupnja s popratnim sadržajima. Objekt na ovoj etaži također ima osigurane prostorije za gerijatrijsko palijativna skrb.

Pogledajte ovdje kako izgleda zgrada Coworking Pula, projektirao ju je Bruno Juričić.

Copy link
Powered by Social Snap