Pretraga

U Puli izdvojeno gotovo 4 milijuna kuna za obnovu pročelja

A- A+

U Puli su početkom godine raspisali Javni poziv u sklopu programa Dolcevita, pomoću kojeg se sufinancira obnova fasada objekata u centru grada. U 2022. godini je tako za ovaj program bilo predviđeno skoro četiri milijuna kuna, a budžet je u potpunosti iskorišten.

Obnovljeno pročelje u Puli, foto: Grad Pula

Dolcevita je program kojim se sufinancira obnova pročelja građevina od važnosti za očuvanje povijesnog identiteta grada prema stimulativnijim propozicijama definiranim novom Odlukom iz prosinca 2021. godine.

Programom su prepoznate realne potrebe, a pulski su upravitelji pravodobno i kvalitetno pripremili svoje korisnike na prijavu, što je rezultat 16 uspješno potpisanih ugovora o sufinanciranju. Nakon niza od šest uzastopnih godina, broj ugovora je dosegao dvoznamenkastu brojku te su uspješno ugovorima angažirana sva, za ovu godinu planirana, proračunska sredstva u iznosu od 3,7 milijuna kuna.

Obnova je realizirana i već je izvršena isplata sufinanciranja za četiri građevine u Flavijevskoj 30, Tartinijevoj 6, Poljani Sv. Martina 1, Dobrichevoj 26, na pet građevina su završeni građevinski radovi pa se uskoro očekuje podnošenje Zahtjeva za isplatu za Stankovićevu 5, Motikinu 21, Cvečićev uspon 2, Maksimijanovu 15, i Ruže Petrović 6.

Izdvojeni članak

Nova lokacija sportskog kampusa NK Istre: Pula odustala od Marsovog polja

U tijeku su radovi na još tri ugovorene građevine, a jesenski početak radova najavljen je za dodatnih četiri. Na tragu dosadašnje uspješne suradnje ovih su dana održani radni sastanci s upraviteljima zgrada kao priprema za kvalitetno i argumentirano planiranje proračunskih sredstava za narednu godinu.

Copy link
Powered by Social Snap