Pretraga

Drugi pokušaj za aglomeraciju Pula sjever, na novi natječaj pristiglo 17 ponuda

A- A+

Na natječaj Vodovoda Pula koji u drugom pokušaju traži izvođače radova za sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih u sklopu projekta aglomeracije Pula sjever pristiglo je 17 ponuda.  Prvi je natječaj propao zbog ponuda koje su bile daleko iznad budžeta projekta.

Pula | foto: Unsplash

Nakon što je u kolovozu poništena javna nabava za aglomeraciju Pula sjever zbog nemogućnosti financiranja radova za koje su svi potencijalni izvođači dali prevelike ponude, raspisan je novi natječaj. Ponude su upravo otvorene. Pristiglo ih je ukupno 17.

Za razliku od prethodnog natječaja, ovaj je vrijedan 26 milijuna eura bez PDV-a, a cijela nabava podijeljena je na deset pojedinačnih grupa, tako da za svaku može pojedinačno konkurirati potencijalni izvođač radova.

Izdvojeni članak

Otvorena zgrada Coworking Pula, projektirao ju Bruno Juričić, a sagradila tvrtka Lavčević

Ponude su, svaka za određeni zahvat koji se planira u sklopu ovog kapitalnog projekta, poslale tvrtke Vodotehnika iz Zagreba, splitski Pomgrad inženjering, GP Krk, zagrebačka tvrtka Markoja, CPP iz Novog Mesta, riječki Ind-Eko, Grafist iz Kopra, buzetska Ekspert gradnja te zajednica ponuditelja Duplico d.o.o. i Zagrel Rittmeyer, piše istra24.hr. Ističe se i kako su kod novih ponuda vidljiva su značajna odstupanja u cijeni, ali puno blaža nego što je to bio slučaj kod prvog natječaja.

Trenutno je u tijeku odabir izvođača radova, a najavljeno je kako će se ugovori sklapati s ekonomski najpovoljnijim ponuditeljem, za svaku pojedinu grupu predmeta nabave zasebno.

Izdvojeni članak

Hitno rekonstruiranje odlagališta ‘Kaštijun’: Pula i Medulin više neće udisati smrad za cijelu županiju

Treba reći i kako ovaj projekt, čija je realizacija u velikom kašnjenju, od iznimne je važnosti za Pulu i Vodnjan te općinu Fažana. Naime cijeli obuhvat radova je na području naselja Štinjan, Valbandon i Fažana, Galižana, Peroj, Barbariga i Vodnjan.

Kao i da se u sklopu projekta aglomeracije gradi i novi Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Peroju vrijedan 18 milijuna eura za koji je već odabran izvođača radova, slovenski Hidroinženjering. Gradnja suvremenog pročistača u Peroju jedna je od najsloženijih projekata unutar Aglomeracije čija je ukupna vrijednost 45 milijuna eura.

Za sanaciju lukobrana i rekonstrukciju rive Pula ima 2 projekta ukupne vrijednosti 32 milijuna eura, doznajte ovdje sve o projektu.

Copy link
Powered by Social Snap