Pretraga

Ministarstvo graditeljstva raspisalo je natječaj za posao: Zapošljavaju 12 stručnjaka u 3 uprave

A- A+

Ministarstvo graditeljstva objavilo je natječaj za zapošljavanje na neodređeno vrijeme. Zapošljavaju ukupno 12 ljudi. Mjesta ima u Upravi za graditeljstvo i procjene vrijednosti nekretnina, u Upravi za prostorno uređenje i dozvole, kao i u Upravi za nadzor i razvoj informacijskog sustava.

Intervju za posao

Intervju za posao | foto: Pixabay

U Upravi za graditeljstvo i procjene vrijednosti nekretnina traže se četiri kandidata. Od toga traže dva viša stručna savjetnika i dva viša stručna referenta. U Upravi za prostorno uređenje i dozvole državnog značaja potreba je za jednim stručnim savjetnikom kao i jednim stručnim suradnikom.

U Upravi za nadzor, žalbe, razvoj informacijskog sustava i digitalizaciju zapošljavaju se dva viša stručna savjetnika, ali i dva stručna suradnika. Mjesta za jednog višeg savjetnika specijalista ima u Odjelu za žalbe iz područja prostornog uređenja i graditeljstva.

Služba za zastupanje te nadzor u javnopravnim tijelima traži višeg stručnog savjetnika. Viši stručni savjetnici trebaju imati najmanje četiri godine iskustva na odgovarajućim poslovima za koje su se prijavili. Moraju imati završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski studij ili specijalistički stručni studij. Također, trebaju imati položen državni i stručni ispit, vozačku dozvolu i poznavati rad na računalu.

Izdvojeni članak

Ministarstvo zapošljava građevinske stručnjake, evo koje kriterije trebate zadovoljiti

Stručni savjetnik treba imati kvalifikacije kao i viši stručni savjetnik, samo je dovoljno imati godinu manje iskustva u odgovarajućim poslovima od višeg stručnog savjetnika, najmanje tri godine iskustva. Stručni suradnik treba imati najmanje jednu godinu iskustva za posao na koji se prijavljuje.

Viši stručni referent mora imati završen preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij u trajanju od najmanje tri godine. Treba imati najmanje jednu godinu radnog iskustva u poslu za kakav se prijavljuje. Viši savjetnik specijalist treba imati najmanje četiri godine radnog iskustva i istaknute rezultate u području od značaja za rad državnog tijela.

Potrebno znanje

Pojedinci koji žele popuniti neko od ovih navedenih mjesta trebali bi biti upoznati sa Zakonom o gradnji, Zakonom o obnovi zgrada oštećenih potresom. Isto tako trebali bi biti upućeni i u Zakon o procjeni vrijednosti nekretnina, u uredbe i pravilnike o procjenama vrijednosti nekretnina, Zakon o općem upravnom postupku i druge.

Izdvojeni članak

Fali zidara: Sve više umirovljenika radi na ‘baušteli’, među traženijima su i arhitekti

Natječaj je objavljen 22. veljače 2023. godine, a prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana od dana objave u ‘Narodnim novinama’. Podnose se na adresu: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Glavno tajništvo, Sektor za pravne poslove i ljudske potencijale, Služba za ljudske potencijale, s naznakom ‘Za natječaj – KLASA 5’ 10.000 Zagreb, Ulica Republike Austrije 20.

Donosimo cijeli dokument s opisima poslova i navedenim zakonima i pravilnicima s kojima bi svaki kandidat za zapošljavanje trebao biti upoznat.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Dostupan je i dokument s procedurom zapošljavanja, kao i s detaljima uvjeta o zapošljavanju.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Donosimo i obrazac prijave kandidata.

Copy link
Powered by Social Snap