Pretraga

Osijek dobiva gospodarski park od 70.000 kvadrata s poslovnim tornjem vrijedan 115 milijuna eura

A- A+

Izgradnja poslovnog parka Gospodarski centar Osječko-baranjske županije ulazi u drugu fazu koja obuhvaća izgradnju objekata na 70.000 kvadrata. Investicija je vrijedna 115 milijuna eura.

Gospodarski centar OBŽ poslovni toranj

Gospodarski centar OBŽ poslovni toranj | foto: OBŽ

Novoizgrađeni Gospodarski centar Osječko-baranjske županije otvoren je u Osijeku krajem travnja, a iz OBŽ stiže najava proširenja kapaciteta u okviru druge faze projekta koja će obuhvatiti izgradnju nekoliko objekata.

Zgrada Gospodarskog centra koja je trenutno u funkciji rezultat je investicije od 9,5 milijuna eura koja je realizirana uz sufinanciran iz EU fondova. U drugu fazu se ulazi s obzirom na veliki interes gospodarstvenika za korištenjem prostora, a ulaže se 115 milijuna eura.

– Riječ je o stvaranju velikog poslovnog parka s više od 70.000 m2 izgrađenog prostora. Slijedi i izgradnja poslovnog tornja kao dodatnog prostora za poslovanje samih poduzetnika, pa i gospodarske komore drugih država koje želimo dovesti u Osijek kako bi pokrenuli gospodarsku suradnju i dolazak investitora. Treba izgraditi i dodatne zgrade koje će služiti za neke nove manifestacije, najavila je koordinatorica za Gospodarski centar OBŽ, Nataša Tramišak te dodala kako izgradnja i rad GC-a za sobom povlači i niz drugih ulaganja od strane gospodarstvenika, osobito u smještajne i turističke kapacitete u gradu.

Izdvojeni članak

Osijek dobio Regionalni centar kompetentnosti ELPROS u koji je uloženo 4 milijuna eura

Prilikom predstavljanja druge faze razvoja Gospodarskog centra OBŽ naglašena je velika iskoristivog postojećeg prostora u kojemu je od otvaranja, kroz protekla 4 mjeseca, održano pet velikih gospodarskih događanja, dok ih je u narednom razdoblju u najavi još 11. Također, GC Osijek od 1. kolovoza dom je i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG BICRO. Naime, da postojeća multifunkcionalna zgrada GC OBŽ, između ostalog raspolaže s četiri prostora po 62 kvadrata za malo i srednje poduzetništvo, obrtnike, predstavništva, gospodarske komore ili zastupništva.

– Veliki interes za korištenje prostora i usluga Gospodarskog centra OBŽ pokazuju i druge institucije i tvrtke kako bi održali neke od svojih konferencija, kongresa ili manifestacija. To potvrđuje da je izgradnja ove zgrade pokazala svu svrhu i opravdala razloge zašto smo pokrenuli ovu investiciju. Osječko-baranjska županija je prepoznala potencijal i mogućnost da se Osijek nametne na karti Republike Hrvatske u industriji sajmovanja, za što do sada nije postojao odgovarajući prostor, no sada ga imamo, rekla je ministrica Tramišak.

Gospodarski centar OBŽ

Gospodarski centar OBŽ | foto: OBŽ

U Osijeku je početkom kolovoza završena i velika nogometna investicija, stadion NK Osijeka – Opus arena. Pogledajte video najmodernijeg stadiona u Hrvatskoj.

Copy link
Powered by Social Snap