Pretraga

Dio zgrade u Jurišićevoj opet se urušio: Radi štetu i susjednim obnovljenim zgradama

A- A+

U ponedjeljak, 19. rujna, ponovno se urušio dio zgrade na kojoj su se vršili bespravni radovi u Jurišićevoj. Inspekcija je radove prekinula prije mjesec dana, krov je ostao otvoren, a obilne kiše rade štetu. Stanarka susjedne zgrade moli sve nadležne da se nešto poduzme jer kiša probija i u njihovu zgradu koja je obnovljena.

Jurišićeva ulica 6 | foto: Vedran Višnjić

Prije mjesec dana, 19. kolovoza, dio fasade sa zgrade u Jurišićevoj 6 urušio se na pločnik. Srećom, nitko nije stradao, no veliki prasak uznemirio je građane i na teren je odmah izašla građevinska inspekcija. Nakon što je ustanovljeno da se na zgradi odvijaju bespravni radovi, inspekcija je radove zatvorila. Mjesec dana kasnije, dio zgrade se ponovno urušava, ovaj puta dio otvorenog krova na trgovinu u prizemlju. Detalje o bespravnim radovima na zgradi možete pročitati ovdje.

Suvlasnica susjedne zgrade Viktorija Ćurić se na svom Facebook profilu u ime sustanara obratila Gradu Zagrebu, Državi i Građevinskoj inspekciji, ministru Paladini, Tomaševiću, Korlaetu i Državnim nekretninama da se ova situacija što prije riješi jer bi u suprotnom moglo biti fatalnih posljednica.

– Apeliram i na Državne nekretnine koje su također suvlasnici 36,09% u Jurišićevoj 8, i koji su dana 23. kolovoza na moj poziv i apel izašli na krov, ali do danas nismo kao zgrada dobili izvješće o poduzetim mjerama, jer oni kao suvlasnici 36,09% i država su dužni brinuti se pažnjom dobrog gospodara. Osobno kao Viktorija Ćurić gdje sam mučno obnavljala istu zgradu i gdje se sad borim za nju, upućujem apel!!!!, napisala je Viktorija Ćurić.

Krovište Jurišićeve 6 | Facebook/Viktoria Curic

Izdvojeni članak

Građevinska inspekcija u Jurišićevoj nakon urušavanja: Izvodili su se bespravni radovi

Obratila se Tomaševiću i Korlaetu jer, kako kaže, Grad je vlasnik uličnih pročelja. Traži od njih da dozvole investitoru da zaštiti krov Jurišićeve 6 koji stoji otvoren već mjesec dana, otkad je inspekcija prekinula radove. Također, traži ih da kazne ilegalne radove kako bi zaštitili građane, prolaznike i imovinu.

Krovište Jurišićeve 6 | Facebook/Viktoria Curic

Naime, u zgradu u Jurišićevoj 8, u kojoj stan ima Viktorija Ćurić, počela je probijati voda obilnih kiša jer su uništeni okapni limovi, zabatni zid i dimnjak tijekom ilegalne izvedbe radova na susjednoj zgradi. Posebno je naglasila kako su ona i muž sami obnovili svoju zgradu od potresa, a sada ponovno stradava zbog susjedne zgrade.

– Zgrada koju sam obnavljala srcem upravo da ostane budućim generacijama i naraštajima i Hrvatskoj. Zgrada za koju ni suprug ni ja Viktorija Ćurić nismo plaćeni ni centa, a radili smo kao crvi i životinje. Zgrada gdje je moj suprug sam zidao cijeli kat, radio dimnjake, dovozio stotine tona žbuke, žbukao podrume, stavljao klupčice i limove na uličnim prozorima, nadvoje, krov, hidroizolaciju, zapunjavao opeku, itd.. Mi nismo izvođači koji su plaćeni. Mi smo pomagali izvođaču da se zgrada obnovi. Mi nemamo pola zgrade već stan od 47 metara kvadratnih kupljen 2018. Udario je potres i odlučili smo ju obnoviti. Pomoć Zagrebu. Upali u pakao obnove i gordijskih čvorova, napisala je Viktorija Ćurić.

Prokišnjavanje vode u obnovljenu Jurišićevu 8 | Facebook/Viktoria Curic

Cijelu objavu i apel gospođe Čurić možete pročitati ispod.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap