Pretraga

[FOTO] Opasnost u samom centru Zagreba: Krov na Ilici u kritičnom stanju, opasnost svim prolaznicima

A- A+

Grad Zagreb je pogodio razoran potres prije više od dvije godine, a obnova i dalje nije zapravo počela. Tome svjedoči hrpa oštećenih zgrada u samom centru, koje su i dalje opasnost za sve prolaznike. Jedan od takvih primjera se nalazi i na samoj Ilici na broju 137.

U Faccebook grupi Potres u Zagrebu – Svi mi u centru se često dijele fotografije i problemi vezani uz obnovu koja i u ove dvije godine nije zaista započela. Tako je danas i jedna članica podijelila fotografije krova zgrade u samom centru grada, na kojima je vidljivo da crijepovi ‘klize’ sa samog krova.

– Inače je krov bio loš i visjelo je par crijepova još od potresa, 2020. godine, ali ovako nije bilo. Ovo je zadnjih dana valjda od vjetra, a možda i od ovog malog potresa. U svakom slučaju suludo je. Ispred toga su dvije trgovine i ljudi stalno prolaze, rekla nam je naša sugovornica.

Izdvojeni članak

Tomašević najavio novi program obnove za Zagreb, počinje i obnova zgrade bolnice stara 140 godina

U pitanju je zgrada koja se nalazi na adresi Ilica 137, a naša sugovornica se obratila i Gradu, točnije Sektoru za komunalno i prometno redarstvo, Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. U trenutku pisanja članka, nije dobila ništa više od automatskog odgovora da je njezina poruka zaprimljena i proslijeđena na nadležno postupanje.

Copy link
Powered by Social Snap