Pretraga

Nakon potresa, bivši gradonačelnik planirao adrenalinski park: Grad će to sada platiti skoro 100 tisuća kuna

A- A+

Prije skoro dvije godine, Petrinju je pogodio razoran potres koji je doveo do toga da su ljudi u par sekundi ostali bez svega što su imali. I u tom trenutku, kada se trebalo pobrinuti oko toga da se ljude negdje smjeste, bivši gradonačelnik, Darinko Dumbović, planirao je adrenalinski park. Iako se na kraju neće izgraditi, građani će i dalje morati platiti za tu suludu ideju.

I dok se Dumbović nalazi u istražnom zatvoru zbog sumnji da je sinu namještao poslove, pojavljuju  se razni drugi problemi koje je bivši gradonačelnik ostavio iza sebe. Jedan od njih je i račun od gotovo 100 tisuća kuna za idejno rješenje za adrenalinski park. Upravo je to bila Dumbovićeva ideja uoči prošlih lokalnih izbora, kada je rješenje i naručeno, piše RTL.

Sve se to nalazi i na stranicama grada, ali malo tko zna o čemu je točno riječ. Aktualna gradonačelnica Petrinje, Magdalena Komes, rekla je da je istina nešto drugačija. Za spomenuto idejno rješenje, dočekao ju je račun od 91 tisuće kune. I to nije jedina ‘zanimljiva’ stvar koju je Grad platio (ili će tek platiti).

Izdvojeni članak

USKOK podignuo optužnicu protiv Dumbovića: Tereti ga se da je državu oštetio za skoro deset milijuna kuna pri obnovi

– Nalazili smo nekakve naručene projekte poput disruptivnog koncepta Grada Petrinje, koji nitko od nas ne zna što znači, onda neke mobilne kamere koje su stajale neiskorištene, sve je to stajalo stotine tisuća kuna, pojedine narudžbe, pojasnila je Komes.

Neobjašnjiv trošak koji se mjeri u milijunima

Grad je bio i ovršen zbog računa od više od 300 tisuća kuna za uklanjanje jednog seoskog društvenog doma, jer ga nisu imali čime platiti. Gradnja novog je stala, i to zbog nepotpune dokumentacije. Pronađeno je novo rješenje, ali mještani gube strpljenje.

Između ostalog, čudno je i to što je umjesto gradskog povjerenstva, koje je trebalo pripremiti dokumentaciju za procjenu štete nakon potresa na gospodarskim objektima, taj posao odradila jedna tvrtka. Govorimo o neobjašnjivom trošku, koji je sve osim prihvatljiv – u pitanju su milijuni.

– Koji je razlog zašto to Povjerenstvo nije odradilo odnosno zašto je dodatno isplaćeno oko 2 milijuna kuna, ako se ne varam za iste te radove, vidjet ćemo što će istražni postupak pokazati budući da je i ta dokumentacija izuzeta iz Gradske uprave, dodala je Komes.

Komentar odvjetnika

I dok je do Dumbovića trenutno nemoguće doći, ekipa RTL-a je razgovarala s odvjetnikom bivšeg gradonačelnika, Draženom Ivanićem, koji je rekao kako o konkretnom slučaju ne zna ništa. Rekao je i kako se Dumbović sa svim sumnjama, zbog kojih je u jednomjesečnom zatvoru nosi dobro, jer su, rekao je, neosnovane. Čudio se kako njihove žalbe još nisu riješene, a nije mu bilo jasno i zašto se mediji bave Dumbovićem, a ne obnovom.

– Gradonačelnica Petrinje očito jedino o čemu ona promišlja i što iznosi u javnost su podaci o tome da li je netko izuzeo kakav dokument ili ne, a što je samo po sebi tajni podatak, rekao je Ivanić.

Copy link
Powered by Social Snap