Pretraga

Obnova u Petrinji: Gradu bespovratno dodijeljeno oko 77 milijuna kuna iz Fonda solidarnosti

A- A+

Gradu Petrinji odobreno je ukupno više od 77 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU) za obnovu tri važna objekta za grad i njegov identitet. Tako će se obnoviti zgrada Gradske vijećnice, zgrada Stare klaonice ‘Gavrilović’ i Pučko učilište Hrvatski dom Petrinja.

Petrinja nakon potresa: | Foto: Ministarstvo unutarnjih poslova RH; Ravnateljstvo civilne zaštite

Ukupni raspoloživi iznos od 77.271.141,84 kune za zgrade važne za Petrinju i njen identitet, prijavljen je preko poziva za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava namijenjenih obnovi financiranoj iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU).

Povjerenstvo za odabir projekata Ministarstva kulture i medija prihvatilo je projektne prijedloge, temeljem čega je Ministarstvo donijelo dvije odluke – dodjela bespovratnih sredstava Gradu Petrinja od 29.506.250,00 kuna za izradu projektne dokumentacije i provedbu zaštite zgrade Gradske vijećnice, i 9.442.500,00 kuna za izradu projektne dokumentacije i provedbu zaštite zgrade Stare klaonice ‘Gavrilović’.

Izdvojeni članak

Nakon potresa, bivši gradonačelnik planirao adrenalinski park: Grad će to sada platiti skoro 100 tisuća kuna

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je temeljem Poziva za ‘Obnovu infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom’ donijelo Odluku o dodjeli bespovratnih 38.322.391,84 kune Gradu Petrinji za cjelovitu obnovu potresom oštećene zgrade Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja. Dodijeljenih više od 77 milijuna kuna za tri navedene zgrade omogućit će provođenje vrlo značajnih građevinskih projekata obnove u Petrinji, rekli su iz gradske uprave.

Copy link
Powered by Social Snap