Pretraga

U Petrinji počela obnova oštećenih prometnica: Završetak se očekuje kroz godinu dana

A- A+

Počinju radovi na potresom oštećenim petrinjskim prometnicama. Između grada Petrinje i zajednice ponuditelja Strabag i Swietelsky nedavno je potpisan Ugovor o pripremi projektno – tehničke dokumentacije i izvođenju radova na petrinjskoj prometnoj infrastrukturi.

Radovi na Ulici Matije Mesića | Grad Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes, ovaj tjedan je obišla početak radova s predstavnicima tvrtke Strabag. Radovi ovih dana započinju u Ulici Ive Maline, Šetalištu Vatroslava Lisinskog, Ulici Matije Mesića do raskrižja s Ivana Lučića, Ulici Slavoljuba Kostinčera, Ulici Gustava Bolteka i Ulici Ivana Lučića.

– Dočekali smo početak radova na sanaciji cesta koje su u nadležnosti Grada Petrinje. Znam da su građani bili nestrpljivi. Ovo je početak radova i završetak onog dugog razdoblja pripreme što se tiče dokumentacije, raspisivanja natječaja, provedbe postupka javne nabave. Započinjemo sa saniranjem cesta koje su bile velika boljka dugi niz godina. Nadamo se da će građani prepoznati napor i trud koje ulažemo i da ćemo sanacijom dobiti jednu zaista puno višu razinu kvalitete života u gradu, rekla je gradonačelnica.

Izdvojeni članak

Počinje izgradnja novog i modernog objekta Prve osnovne škole Petrinja koji financira Mađarska

Gradonačelnica Komes i predstavnici Strabaga, Ulica Matije Mesića | Grad Petrinja

Radovi će trajati otprilike godinu dana jer se paralelno očekuju i radovi na sanaciji oštećenih kuća i oštećenog centra grada. Gradonačelnica je pozvala građane na razumijevanje zbog buke i vibracija koju će gradilišta emitirati. Sva sredstva za sanaciju prometnica bespovratno su osigurana iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Copy link
Powered by Social Snap