Pretraga

Preko 10 tisuća kvadrata simbola drvne industrije postaje prostor za evente i zabavu

A- A+

Hala Exportdrva sagrađena 1961. godine na prostoru Delte u Rijeci bila je prvo suvremeno skladište za smještaj drvenih finalnih proizvoda. Krajem ove godine očekuje se početak obnove kojom će 7.500 kvadrata unutrašnjosti i 2.700 kvadrata okoliša zgrade biti prenamijenjeno u polivalentan prostor za evente i zabavu. U najboljem scenariju, 13 milijuna vrijedna obnova u potpunosti financirana EU sredstvima, privest će se kraju u 2027.

obnova zgrade Exportdrva | screenshot, kanal Ri

Kultna hala Exportdrva u Rijeci izgrađena je 1961. godine kao prvo suvremeno skladište za smještaj drvenih finalnih proizvoda koji su se transportirali kroz riječku luku. Koncem ove godine, kreće obnova ove vrijedne industrijske infrastrukture, a projekt vrijedan 13 milijuna eura financirat će se EU sredstvima te iz ITU mehanizama. Kraj radova očekuje se u 2027. godini.

Izdvojeni članak

Rijeka Gateway: Gradilište u punom zamahu, terminal u pogonu sredinom 2025.

Riječ je o jednom od strateških projekata Grada Rijeke, koji će uređenjem ponuditi nove prostore za zabavu evente, kao i smještajne kapacitete za turiste. U pripremi je dokumentacija za obnovu i prenamjenu. Kao nositelj projekta te za pripremu i definiranje aktivnosti vezanih za radove izabrana je tvrtka Rijeka Sport, naveo je kanal-ri.hr.

zgrada ExportDrva Rijeka

zgrada ExportDrva Rijeka | foto: Grad Rijeka

Zgrada ukupne površine oko 7.500 kvadrata, s oko 2.700 četvornih metara vanjskog prostora hale unaprjeđenjem će postati polivalentan prostor. Donji dio predviđen je za održavanje evenata i kongresa, dok će se u gornjem dijelu urediti smještajni kapaciteti. Budući da je prostor Delte na kom se nalazi hala pomorsko dobro, prenamjenom se neće dobiti novi smještajni kapaciteti.

– U sadržajnom dijelu bit će više polivalentnih otvorenih prostora za kongresne, sajamske i slične aktivnosti. Bit će jedan manji prostor namijenjen za izlaganje, na primjer OPG-ova, wine festa i takvih stvari, jedan objekt ugostiteljskog tipa, poput bistroa. Bit će ponuđeni različiti sadržaji, kako za manje riječke građane, poput dječjeg igrališta. Biti će i pozornica, ljetno kino, fontane, zelenilo… Nastojimo kroz sadržaj osigurati da objekt živi cijeli dan, opisao je novi projekt direktor Rijeka sporta Igor Butorac.

Koji su top projekti u Rijeci osim obnove legendarne industrijske zgrade doznajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap