Pretraga

Raspisan Javni poziv za dodjelu privremenog smještaja na području Petrinje i Gline

A- A+

Javni poziv za dodjelu stambenih jedinica, točnije kuća u nizu, za privremeni smještaj obitelji čiji su domovi stradali u potresu provodi Sisačko-moslavačka županija. Kuće se nalaze u naselju Petrinia u Petrinji i Banovim dvorima u Glini. Riječ je o ukupno 131 kući u Petrinji i Glini koje će potpuno infrastrukturno biti spremne za useljenje i opremljene namještajem te okružene zelenim površinama s mogućnošću uređenja vlastitog vrta.

3D prikaz izgleda stambenih jedinica

3D prikaz izgleda stambenih jedinica | Foto: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

U Banovim Dvorima na području Gline, točnije u Vukovarskoj ulici, na raspolaganju su 74 stambene jedinice, od kojih su 62 kuće površine 45 m2, a sastoje se od kuhinje s dnevnim boravkom, dvije spavaće sobe i kupaonice. Preostalih 12 kuća u naselju Banovi dvori imaju površinu od 35 m2, a sastoje se od kuhinje s dnevnim boravkom, jedne spavaće sobe, kupaonice i terase. U naselju Petrinia na području Petrinje ukupno je 57 kuća površine 45 m2 koje se sastoje od kuhinje s dnevnim boravkom, dvije spavaće sobe, kupaonice i terase. Od 57 stambenih jedinica, 41 se nalazi u Ulici Ive Maline, a 16 u Ulici Rudolfa Hercega. Kako je nakon potresa izgledalo polaganje kamena temeljca za izgradnju nove osnovne škole u Petrinji koju je financirala Mađarska, pogledajte ovdje.

Izdvojeni članak

Počinje izgradnja novog i modernog objekta Prve osnovne škole Petrinja koji financira Mađarska

Županija je izgradnju tih kuća započela u proljeće ove godine sredstvima Fonda solidarnosti EU. Nakon što se domovi koji su stradali u potresu obnove, ove će kuće za privremeni smještaj postati sastavni dio kapaciteta umirovljeničkih domova. Na taj će način biti dugoročno iskorištene, a ovakav je projekt jedinstven na području cijele Hrvatske.

Interijer stambenog prostora u Banovim Dvorima

Interijer stambenog prostora u Banovim Dvorima | Foto: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Pravo na dodjelu stambenih jedinica na privremeno korištenje imaju svi državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Sisačko-moslavačke županije ako su bili vlasnici kuće ili stana ili su koristili kuću ili stan u vrijeme potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine koja je mišljenjem ovlaštenih stručnjaka za brzu procjenu oštećenja utvrđena neuporabljivom ili privremeno neuporabljivom te da u svome vlasništvu nemaju useljivu kuću ili stan na području Sisačko-moslavačke županije, rekli su iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Na privremeno će se korištenje stambene jedinice dodijeliti osobama starijima od 65 godina, osobama mlađima od 65 godina ukoliko u svojem posjedu imaju stan ili kuću u postupku obnove, odnosno osobama koje su zbrinute u mobilnim stambenim jedinicama na zemljištu uz svoju oštećenu kuću te u kontejnerskim naseljima ili su smješteni u drugom obliku organiziranog smještaja.

Interijer stambenog prostora u Banovim Dvorima

Interijer stambenog prostora u Banovim Dvorima | Foto: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Zahtjev s priloženim ispravama kojima podnositelj zahtjeva dokazuje da ispunjava uvjete za dodjelu kuće na privremeno korištenje podnosi se Povjerenstvu za dodjelu na privremeno korištenje stanova osobama pogođenih potresom, a predaje se putem pošte ili osobno u pisarnicu Sisačko-moslavačke županije, Ante Starčevića 29, 44 000 Sisak, tijekom utvrđenog roka i to od 12. rujna 2023. godine od 8,00 sati do 15,30 sati, ostale radne dane od 7,30 sati do 15,30 sati, a 25. rujna 2023. godine od 7,30 sati do 15,00 sati.

Podnositelj zahtjeva na Javni poziv za dodjelu stambene jedinice na privremeno korištenje može dobiti dodatne informacije na brojeve telefona: 044/500-181 i 044/500-034.

Copy link
Powered by Social Snap