Pretraga

[FOTO] Ovo je prijedlog nove biciklističke trake u Zagrebu, sviđa li vam se?

A- A+

Sindikat biciklista strahuje da će energenti poskupjeti, stoga predlažu povećanje biciklističkih traka, a kao primjer navode Martićevu ulicu u Zagrebu. Na fotografiji je vidljivo trenutačno stanje i njihov prijedlog.

martićeva ulica

martićeva ulica | foto: Sindikat biciklista

Sindikat biciklista uputio je gradonačelnicima apel u kojem navode prijedloge novih mjera za biciklistički promet u Hrvatskoj s ciljem smanjenja energetske ovisnosti. Povod tomu je rat u Ukrajini zbog kojeg Sindikat strahuje da će energenti poskupjeti pa će samim time građani osjetiti udar na svom džepu.

Izdvojeni članak

Sindikat biciklista u otvorenom pismu gradonačelnicima predlaže povećanje biciklističkih traka kao energetsku mjeru

Jedan od navedenih prijedloga odnosi se i na mjeru premještanja biciklističkog prometa na kolnik u ulicama preuskim za odijeljeni promet, a kao primjer navode Martićevu ulicu u Zagrebu. Dvije kolničke trake u Martićevoj kojima sada prometuju samo automobili smanjile bi se na jednu, što bi otvorilo prostor za biciklističku traku (kako je gore prikazano). U skladu s time, Sindikat navodi kako bi prisutnost većeg broja biciklista na kolniku nužno trebalo naglasiti dodatnom signalizacijom i ograničenjem brzine.

martićeva ulica
Share via
Copy link
Powered by Social Snap