Pretraga

Tomašević poručio: Glomazni otpad će biti u gradskim rukama od veljače

A- A+

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je da će sustav glomaznog otpada u veljači u potpunosti biti u rukama Grada Zagreba jer će do tada stići naručene drobilice glomaznog otpada. Komentirao je glomazni otpad u odgovorima na pitanja zastupnice Gordane Rusak.

Odlagalište otpada Jakuševac | Screenshot/GoogleKarte

– U veljači dolaze drobilice koje su kupljene. Potpuno će sustav glomaznog otpada biti u rukama Grada, a napravit ćemo uštede od barem 50 milijuna kuna godišnje, rekao je Tomašević na sjednici Gradske skupštine.

Kazao je to odgovarajući na pitanje zastupnice Gordane Rusak (Stranka rada i solidarnosti), koja je danas aktivirala mandat kao zamjenica zastupnika Ljube Jurčić, prenosi Index. Rusak je izrazila zabrinutost zbog proširenja kapaciteta odlagališta Jakuševec, no Tomašević joj je poručio da se glomazni otpad razdvaja na platou Jakuševec te da je u siječnju otvoreno skladište na Jakuševcu koje je izgrađeno prije 15 godina, ali nije bilo u funkciju.

Izdvojeni članak

Nova odluka o zbrinjavanju otpada u Zagrebu: Evo koliko ćete plaćati odvoz smeća

– To je ono što ste vi propustili napraviti, odnosno ne vi, nego prošla vlast. Više neće biti nereda u sustavu gospodarenja glomaznim otpadom, rekao joj je Tomašević.

Grad Zagreb je još u kolovozu prošle godine najavio kako oporabu glomaznog otpada uzima u svoje ruke te da raskida suradnju s privatnim poduzećima koja su do sada radila taj posao. Još tada su naručene dvije drobilice za oporabu glomaznog otpada, a nakon javnog natječaja Grad je sklopio posao vrijedan oko šest milijuna kuna s tvrtkama Lager Bašić i O-K TEH za njihovu nabavu.

Iako je za raspravu na aktualnom satu bilo prijavljeno 18 gradskih zastupnika, nisu svi došli do riječi prije nego što je rasprava zaključena.

Copy link
Powered by Social Snap