Pretraga

Dupli umivaonici: Top 3 povoljne opcije za svaku kupaonicu

A- A+

Iako su još relativno nedavno dupli umivaonici smatrani iznimkama rezerviranim isključivo za veće kupaonice i dublji džep, to definitivno više nije slučaj. Sve se više ugrađuju, a uz funkcionalnost najveća im je odluka estetika i dašak luksuza koji daju prostoru.

dupli umivaonik

dupli umivaonik | foto: Freepik

Iako se na prvu čini kako je ugraditi dupli umivaonik skupa opcija koja nije isplativa, to ne mora biti tako. Treba samo izbjeći kupovinu tipičnih izložbenih primjeraka kupaonskih blokova s umivaonicima koje je teško pronaći po cijeni nižoj od 700 eura.

Postoji nekoliko načina na koje je moguće u kupaonici sastaviti kupaonski blok s dva umivaonika po povoljnoj cijeni. A za koju god da se opciju odlučili morate biti sigurno samo u jedno – da osnovne pripremne instalacije podržavaju ugradnju dvostrukog umivaonika. To za vas prije kupnje može provjeriti vodoinstalater kojeg planirate angažirati za ugradnju. Ako je instalacija planirana samo za jedna umivaonik morat ćete kupiti dva seta dvostrukih ventila čija ugradnja može uvelike odrediti raspored polica/ladica kupaonskog ormarića na koji se umivaonici ugrađuju.

Izdvojeni članak

Savjeti za odabir kupaonske rasvjete: Kako zadovoljiti sigurnost i estetiku

Dva umivaonika iz jednog dijela

Dupli umivaonici u jednostrukom odljevu mogu se kupiti u standardnim dimenzijama. Riječ je o klasičnom pokrovnom umivaoniku u duploj varijanti koji plošno, cijelom svojom površinom prekriva postolje, odnosno kupaonski ormarić koji je predviđen za ovu namjenu. Mogu se pronaći po cijeni koja je kreće od 145 eura na više, te se uz njih obično dobije i sifon.

Iako se ormarići s otvorenom gornjom površinom kakvi se rade za pokrovni tip umivaonika mogu pronaći u većini specijaliziranih trgovina, preporuka je ne ‘šarati’, već uzeti umivaonik i pripadajući ormarić od istog proizvođača. Tako ćete biti sigurni da će si međusobno odgovarati. Za već spomenuti dupli umivaonik od 145 eura odgovarajući je ormarić moguće pronaći za približno istu cijenu. Što znači da dupli umivaonik u ovome slučaju možete imati za manje od 300 eura. Nije loše.

 dupli umivaonik

dupli umivaonik | foto: IKEA

Dva odvojena umivaonika

Još povoljnija opcija, a koja daje puno više slobode onima kojima je važan dizajn kupaonice je slaganje kupaonsko bloka od dva jednostruka umivaonika i ormarića/postolja za umivaonik napravljenog od komada obrađenog drveta po mjeri. Ovo je ujedno opcija za osobe sklone DIY projektima jer ipak zahtjeva vlastitu izradu nacrta uz pomoć mjerenja, te sastavljanje ormarića.

Kvalitetan i estetski privlačan umivaonik moguće je kupiti već za 50 eura, što bi značilo da je za kupovinu dva umivaonika potrebno izdvojiti oko 100 eura. Ako će umivaonike držati jednostavan ormarić s pet ravnih ploha i jednom s otvorima za instalaciju umivaonika, za sav materijal trebalo bi vam biti dovoljno oko 70 eura. Za jednostavno postolje sigurno ne više od 50 eura. Dijelove obrađenog drveta po mjeri možete kupiti/naručiti u specijaliziran trgovačkim ili hobi centrima.

dupli umivaonik | foto: Freepik

dupli umivaonik | foto: Freepik

Spajanje po principu dva u jedan

Ako želite gotovo rješenje oko kojega nema puno razmišljanja, najjednostavnija, a povoljna opcija za dupli umivaonik je spojiti dva jednostruka kupaonska bloka u jedan.  U svakom salonu kupaonske opreme, tamo negdje iza svih atraktivnih opcija nalaze se obične, jednostavne varijante malih kupaonskih blokova koji uključuju jedna manji umivaonik postavljen na jednostavan ormarić. Cijena im se kreće oko 200 eura za komad, ali ih je na akcijama moguće pronaći i za 150 eura. Zašto ne spojiti takva dva i imati dupli umivaonik o kojemu sanjate?

Ova opcija zahtjeva tek prethodno mjerenje same kupaonice, te već spomenut pregled osnovnih instalacija. Preporuka za ovu opciju je uzimati bijele elemente koji se radi boljeg estetskog dojma mogu lakše spojiti silikonom i drugim veznim materijalima.

Potražite ovdje savjete za kupnju i ugradnju kupaonskog ogledala.

Copy link
Powered by Social Snap