Pretraga

HAC kreće u nova ulaganja s budžetom od 263 milijuna kuna: Rušit će se poznata odmarališta

A- A+

Hrvatske autoceste kreću u nova ulaganja u svoje proametnice koja će iznositi ukupno 263 milijuna kuna. Radit će se na starim i zapuštenim objektima motela uz prometnice koji su dugo van funkcije.

autoput

HAC A1 | Pixabay

Hrvatske autoceste uskoro će srušiti Motel Rastovica na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac. U tijeku je natječaj za posao vrijedan oko tri milijuna kuna, no, kako nam je potvrđeno u HAC-u, nakon uklanjanja na toj se lokaciji neće graditi novi sadržaj, objavio je Poslovni Dnevnik.

Uklanjanje zapuštenih i starih objekata uz prometnice dio je većeg projekta revitalizacije mreže odmorišta i uslužnih objekata duž pravca A3. Novi objekt kao zamjena Motela Rastovica nema određenu lokaciju jer na tom odmorištu postoji moderna benzinska postaja s trgovinom i restoranom.

Izdvojeni članak

Plenković obišao gradilišta na autocesti Zagreb-Sisak: ‘Tom će kraju udahnuti novi život’

Autocesta A3 većim je dijelom stari cestovni pravac na kojem odmorišta zahtijevaju rekonstrukciju, a pored obnove tih odmorišta gradit će se novi platoi odmorišta optimalnog rasporeda odmorišta s obzirom na njihov tip i udaljenost.

Projekt revitalizacije obuhvaća 30-ak lokacija odmorišta, a investicija koju HAC financira iz vlastitih izvora i namjerava dovršiti do lipnja 2026., vrijedna je ukupno 263 milijuna kuna.

Izdvojeni članak

HAC raspisao natječaj vrijedan 50 milijuna kuna: Šibenik će dobiti novi spoj na autocestu

Ove godine u sklopu tog projekta okončat će se izgradnja platoa novog odmorišta Črnec na dionici Ivanja Reka-Ježevo, generalna rekonstrukcija odmorišta Ježevo-jug i odmorišta Nova Gradiška-Dragalić-sjever, te rekonstrukcija autoceste i uklanjanje priključka odmorišta Ježevo-sjever.

Copy link
Powered by Social Snap