Pretraga

Istarski biser nadomak obale prodaje građevinska zemljišta, cijene su zanimljive

A- A+

Nema predaha kada su u pitanju građevinski pothvati u Istri. Uz brojne privatne parcele koje su pod izgradnjom novih ugostiteljskih kapaciteta, sada je su na prodaji i javna atraktivna zemljišta nadomak obale. I to po početnim cijenama koje se kreću od 95 do 208 eura za kvadrat.

Pula

Pula | foto: Grad Pula

Grad Pula je donio odluku o raspisivanju javnog natječaja za prodaju devet nekretnina, odnosno neizgrađenog građevinskog zemljišta za izgradnju stambenih, poslovnih i drugih građevina odnosno privođenje namjeni u skladu s dokumentima prostornog uređenja, piše istra24.hr.

Početna cijena, određena po mišljenju ovlaštenog sudskog vještaka, varira od 95 eura za zemljište u Štinjanu do 208 eura za kvadrat na Novoj Verudi. Prodaju li se sve parcele po istaknutim cijenama, u gradski bi se proračun trebalo sliti nešto više od 107 tisuća eura.

Izdvojeni članak

Zakup 33 državna poslovna prostora: Najatraktivnije lokacije u srcu Zagreba i Dubrovnika

No, očekuje se da bi konačna cijena većina parcela treba biti viša zbog velikog interesa potencijalnih investitora u turistički sadržaj. Naime, lokacije zemljišta koja su u ponudi već duže su vrijeme u fokusu mnogih.

Ovo je samo jedan o primjera građevinskog booma koji se u posljednje vrijeme širi Istrom. Doznajte ovdje sve o novim građevinskim zonama na području grada Pazina.

Copy link
Powered by Social Snap