Pretraga

Zakup 33 državna poslovna prostora: Najatraktivnije lokacije u srcu Zagreba i Dubrovnika

A- A+

Državne nekretnine daju u zakup 33 poslovna prostora u 11 gradova, od Iloka do Dubrovnika. Oni kojima će odgovarati cijene zakupnine, postaju zakupitelji prostora na period od deset godina. Pažnju privlače dva poslovna prostora na primamljivim lokacijama. Jedan je u Gajevoj ulici u Zagrebu, a drugi u blizini dubrovačkog Straduna. Zainteresirani imaju vremena uručiti svoju ponudu za zakup do 22. ožujka.

Ulica Od Puča u Dubrovniku

Ulica ‘Od Puča’ u Dubrovniku | Foto: Državne nekretnine

Objavljen je novi krug zakupa državnih poslovnih prostora. Od ukupno 33 poslovna prostora koji se mogu pronaći u ponudi, 20 ih je u Zagrebu. Ostali su raspoređeni diljem Hrvatske. Lokacije su u Iloku, Osijeku, Karlovcu, Matuljima, Rijeci, Puli, Cresu, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku.

Gledajući lokacije, najatraktivniji prostori koji idu u zakup nalaze se središtima dva grada: Zagreba i Dubrovnika. Pješačka zona Gajeve ulice u glavnom gradu, skriva poslovni prostor površine 44 metra četvorna, a početna zakupnina mu je 25,70 eura po četvornom metru, odnosno 1.136,45 eura mjesečno.

Izdvojeni članak

Veliki natječaj za zakup gradskih poslovnih prostora na Kvarneru

Cijene zakupnina na obali vidno su drugačije. U dubrovačkoj ulici Od Puča, koja se proteže paralelno sa Stradunom, početna najamnina za poslovni prostor od svega desetak četvornih metara iznosi 75,76 eura po četvornom metru. U Zagrebu je među poslovnim prostorima ponuđeno pet garažnih mjesta s početnim iznosom od 1,56 eura po metru četvornom te dvije zatvorene garaže sa zakupninom od 2,60 eura po četvornom metru.

Prema terminima objavljenima u javnom pozivu, pregledi poslovnih prostora i garaža započinju 11. i traju do 15. ožujka 2024. Najveći oglašeni prostor, onaj u zagrebačkoj Mesničkoj ulici, ima 542 četvorna metra. Konkurira mu oglašeni prostor u Iloku s prostranih 327 metara četvornih.

Izdvojeni članak

Foto: Pogledajte kako je vlasnik adaptirao zakupljeni državni poslovni prostor od 15 kvadrata

Rok za predaju ponuda je 22. ožujka 2024. do 12 sati, a prostori se daju u zakup u viđenom stanju na razdoblje od deset godina, uz oslobađanje od plaćanja zakupnine prvih mjesec dana od solemnizacije ugovora.

Svoje ponude zainteresirani dostavljaju Državnim nekretninama osobno ili poštom do 22. ožujka 2024. u 12:00 sati. Detalje i fotogorafije sva 33 poslovna prostora možete pronaći ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap