Pretraga

Kultni ‘Motel Plitvice’ ide u rušenje: Tvrtke se pomamile za atraktivnom lokacijom

A- A+

Hrvatske autoceste u planu imaju veliku rekonstrukciju Motela Plitvice, odmorišta na zagrebačkoj obilaznici, između autocesta Zagreb – Macelj i autoceste A1. Ovaj prostor po  formatu i sadržajima više nije adekvatan za korisnike. Trgovački je sud prošle godine otvorio predstečaj Motela Plitvice, zasebnog trgovačkog društva u vlasništvu Nacionalnog parka Plitvička jezera, zbog nagomilanog duga od 39,6 milijuna kuna, od čega na HAC otpada 33,4 milijuna kuna.

Motel Plitvice | Foto: Google maps

Gradnja odnosno rekonstrukcija bi se trebala odvijati u dvije fazu, a iz HAC-a kažu kako je u tijeku izrada projektne dokumentacije za gradnju novog priključka s obilaznice na odmorište kojim će se omogućiti pristup južnom platou odmorišta iz oba smjera te uređenje dijela platoa odmorišta za potrebe gradnje suvremene benzinske crpke.

Danas su na tom odmorištu benzinske crpke s obje strane odmorišta, a prema novom planu, benzinska bi crpka bila smještena samo na južnoj strani obilaznice, na kojoj je danas motel, piše Jutarnji list.

Crpka koja se danas nalazi na sjevernoj strani odmorišta bit će srušena, a u budućnosti će se na tom prostoru sagraditi čuvano parkiralište za teretna vozila. U HAC-u planiraju prvu fazu ovog projekta realizirati tijekom 2023. i 2024. godine, a investicija se procjenjuje na 21 milijun kuna.

Motel Plitvice | Foto: Google maps

U drugoj fazi ruše kultni ‘Motel Plitvice’

U drugoj fazi planirano je rušenje postojećeg motela na kojem će se izgraditi restoran koji će biti prilagođen potrebama teretnih vozila, sadržavat će elektropunionice za osobna i teretna vozila te autokamp. Realizacija te faze ovisit će o sudskom postupku o utvrđivanju stečaja nad tvrtkom koja upravlja Motelom Plitvice.

Pomama za atraktivnom lokacijom

Na natječaj za ovu atraktivnu lokaciju su se javile sve velike naftne kompanije koje distribuiraju gorivo u Hrvatskoj, a pobijedila je Ina, koja je ponudila mjesečnu naknadu od 530.280,65 kuna bez PDV-a za korištenje te lokacije. Prema sadašnjem ugovoru, koji će važiti do otvaranja nove crpke, a potpisan je 2002. godine, Ina mjesečno plaća 22.841,65 kuna bez PDV-a za korištenje ove lokacije.

 

Motel Plitvice | Foto: Google maps

Motel Plitvice | Foto: motel-plitvice.hr, Screenshot

Uređivat će još 33 lokacije

Osim odmorišta Plitvice, HAC je pokrenuo i veliki projekt uređenja čak 33 lokacije odmorišta i pratećih uslužnih objekata na autocesti A3 Bregana – Zagreb – Lipovac. Riječ je o lokacijama koje nisu uređivane desetljećima te velik dio njih ima zastarjele sadržaje i neadekvatne infrastrukturne priključke. Projektom je predviđena gradnja novih i uređenje platoa postojećih odmorišta, od kojih će se pojedina ukinuti, prenosi Jutarnji list.

Izdvojeni članak

Nafta je u prva dva tjedna ove godine poskupila za 10 posto

Copy link
Powered by Social Snap