Pretraga

Odbili 30 milijuna eura i našli se okruženi blokom tipskih kuća

A- A+

Da postoje stvari koje nemaju cijenu odličan je dokaz imanje obitelji Zammit iz Australije koja je odbila svoj dom prodati građevinskoj tvrtki za čak 30 mlijuna eura. No, sada moraju u njemu živjeti okruženi čitavim blokom jednoobraznih kuća.

Imanje Zammitovih nalazi se u predgrađu Quakers Hill, mjesta udaljenog četrdesetak minuta od centra Sydneya, koje je proteklih godina proglašeno top lokacijom za građenje. Kada su razvojne građevinski tvrtke odlučile investirati u ovo područje relativno lako su došle do prostranih terena s pogledom na Plave planine. No, kod obitelji Zammit našli su na zatvorena vrata.

Oni se iz svoje kuće iz snova koju su sagradili na ovoj lokaciji nikako nisu željeli seliti, niti gledati kako bageri u prah pretvaraju njihovu viziju. Rekli su odlučno ‘Ne’ brojnim investitorima, čak i kada je jedan od njih na vrata pokucao s ponudom od vrtoglavih 50 milijuna australskih dolara, odnosno 30 milijuna eura! Kako se takva ponude uopće bilo kome isplatila? Odgovor leži u tomu da se na širokoj okućnici Zammitovih, prema procjenama, može se sagraditi čak 50 obiteljskih tipskih kuća.

Izdvojeni članak

Foto: Ovako izgleda ‘Kuća od otpadaka’, napravljena od ostataka drvnog podnog materijala

Dok su Zammiti odbacivali ponude, oko njih je nicalo naselje, a rasla je zabrinutost da ih novi susjedi neće prihvatiti. No, dogodilo se upravo suprotno! Vlasnici kuća koje graniče s njihovim posjedom oduševljeni su činjenicom da se u neposrednoj blizini njihovih domova nalazi zelena površina.

Diane Zammit danas kaže kako njena obitelj nikada nije požalila zbog svoje odluke, no, isto tako priznaje da se kvaliteta njihova života smanjila od kako se nalaze u raljama bloka jednoobraznih kuća.

Dok neki ne ostaju od svoga načina življenja, drugi novosti u svijetu građevine jedva čekaju. Pogledajte kako će izgledati prvo na svijetu 3D printanog naselja!

Copy link
Powered by Social Snap