Pretraga

U Dubaiju će se graditi Mjesec od 224 metra: Koštat će ukupno 37 milijardi kuna

A- A+

U Dubaiju se gradi ogromni Mjesec za 37 milijardi kuna koji će biti luksuzni resort. Osim što će razvijati turizam, cilj je surađivati sa svemirskim agencijama diljem svijeta i pružiti im platformu za obuku astronauta.

Resort ‘Mjesec’ | Moon World Resorts

U Dubaiju će se graditi zgrada u obliku ogromnog Mjeseca vrijedna 5 milijardi dolara (37 milijardi kuna). Zgrada će biti veliki resort, izjavila je kanadska arhitektonska tvrtka i davatelj licence za intelektualno vlasništvo, Moon World Resorts Inc. (MWR) za Arabian Business.

‘Mjesec’ resort kojeg su predložili i kreirali Sandra G. Matthews i Michael R. Henderson, trebao bi se izgraditi za četiri godine, a ukupna visina će mu biti 224 metra. Kada bude izgrađen, očekuje se da će ‘Moon Dubai’ pridonijeti gospodarstvu Emirata u sektorima kao što su ugostiteljstvo, zabava, atrakcije, obrazovanje, tehnologija, okoliš i svemirski turizam.

– ‘Moon Dubai’ bit će najveći i najuspješniji suvremeni turistički projekt u cijeloj MENA (Middle East/North Africa) regiji, udvostručujući godišnje turističke posjete Dubaiju na temelju njegove globalne privlačnosti, brendu resorta i jedinstvene višestruke ponude, rekli su Mathews i Henderson iz Moon Dubaija.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Prve projekcije saudijskog grada: Imat će nebodere visine 500 metara i dužine 160 kilometara

Očekuje se da će lunarna površina odmarališta, okružena ‘lunarnim resortom’, omogućiti 2,5 milijuna gostiju godišnje da iskuse pristupačan svemirski turizam na Zemljinoj površini.

– Moon Dubai značajno će utjecati na svaki aspekt gospodarstva Emirata, uključujući turizam, prijevoz, cijene komercijalnih i stambenih nekretnina, infrastrukturu, financijske usluge, zrakoplovstvo i svemir, energiju, MICE, poljoprivredu, tehnologiju i naravno obrazovanje. Čvrsto će postaviti zastavu UAE na čelo svemirskog istraživanja, rekla je Henderson.

Fokus resorta bit će vrhunska arhitektura, inženjerstvo, dizajn i tehnologija. Na Moonu će također biti smještena platforma za obuku raznih svemirskih agencija i njihovih astronauta. Moon Dubai planira odvojiti dio resorta naziva ‘Sky Villas’, koji će biti privatna rezidencija na Mjesecu, s luksuznim jedinicama smještenim unutar glavne zgrade. Privatnih jedinica bit će otprilike tristotinjak, a njihovi vlasnici bit će članovi ekskluzivnog kluba za privatne članove.

Izdvojeni članak

Najviši hotel na svijetu otvara se 2023. godine: Bit će visok 365 metara i luksuzan

– Trenutačno Moon World Resort planira globalnu seriju road-showova 2023. godine. Na showovima će se svim regionalnim državama predstavljati projekt kako bi se moglo odlučiti gdje će se konačno graditi ‘Mjesec’. Jedan takav show održat će se u regiji MENA, potencijalno u Dubaiju, UAE, a druge opcije uključuju Saudijsku Arabiju, Katar, Bahrein i Kuvajt. Kada se odluči za jednu lokaciju, automatski se pokreće jednogodišnji program planiranja nakon čega će uslijediti četverogodišnji program izgradnje, rekla je Henderson.

Moon Dubai imat će zlatni LEED certifikat, hotel s pet zvjezdica i resort s pet dijamanata. Moon World Resort ne misli tu stati jer već gleda buduće destinacije za ovakav resort u Europi, Sjevernoj Americi i Aziji.

Copy link
Powered by Social Snap