Pretraga

Novi koraci na putu do stadiona na Maksimiru: Održan sastanak Plenkovića i Bozanića

A- A+

Održao se sastanak zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, a jedna od tema je bila i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u svrhu izgradnje stadiona na Maksimiru. Dogovoreno je kako bi u izgradnju trebalo krenuti što ranije, a odlučeno je i kako su za operativni dio zaduženi novi ministar graditeljstva Branko Bačić i pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski.

sastanak Plenković Bozanić

Sastanak Plenković Bozanić | foto: Vlada

Još smo u studenome prošle godine pisali o tome kako će se rušiti postojeći stadion na Maksimiru, a i kako bi kapacitet novog stadiona trebao iznositi 32 tisuće mjesta. Najavljeno je i kako bi radovi trebali krenuli 2024. godine, a ovim sastankom se pokazuje kako se misli ozbiljno.

Premijer Plenković je objasnio kako Vlada podržava izgradnju stadiona u Zagrebu, ali i obnovu stadiona u drugim gradovima. Kardinal Josip Bozanić izrazio je spremnost na suradnju i otvorenu podršku Zagrebačke nadbiskupije glede izgradnje novoga stadiona.

U izgradnju stadiona bi se trebalo krenuti što ranije, a za operativno poduzimanje svih drugih potrebnih aktivnosti za nastavak suradnje su zaduženi novi ministar graditeljstva Branko Bačić i monsinjor Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački. Osim stadiona u Maksimiru, u izgradnju kreće i gradnja stadiona u Kranjčevićevoj ulici, koji bi po projektu mogao imati i 12 tisuća mjesta za gledatelje. Kako bi stadion trebao izgledati možete vidjeti ovdje.

Izdvojeni članak

Renesansa hrvatskog nogometa: Ruši se Maksimir i gradi novi stadion

 

Uz predsjednika Vlade na sastanku su sudjelovali: Nina Obuljen-Koržinek, ministrica kulture i medija te predsjednica Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, Branko Bačić, potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave te glasnogovornik vlade Marko Milić.

Uz kardinala Josipa Bozanića bili su: mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, mons. Tomislav Subotičanec, generalni vikar i moderator NDS-a, mons. Zlatko Koren, potpredsjednik Odbora za obnovu katedrale i preč. Ivica Budinšćak, potpredsjednik odbora za obnovu Nadbiskupskog dvora i kompleksa Šalata.

Copy link
Powered by Social Snap