Pretraga

Otvoren prvi javni teniski teren u Osijeku

A- A+

Župan Ivan Anušić u petak, 18. lipnja 2021. godine, nazočio je konferenciji za medije povodom izgradnje prvog javnog teniskog terena ostvarenog na inicijativu Donne Vekić i njenog tima, a na lokaciji Drinska 16 A u Osijeku. Investicija je vrijedna oko 450.000 kuna.

Foto: Grad Osijek

– Prošle godine organizirali smo teniski događaj koji ove godine zbog epidemioloških razloga nije održan, no humanitarni dio se nastavlja. Osnovna ideja bila je osnovati prvi javni teniski teren u Osijeku koji bi bio besplatan prije svega djeci i mladima, ali i svima ostalima.

Foto: Grad Osijek

Cilj je popularizacijom teniskog sporta u Osijeku napraviti dodatni sadržaj koji će pridonijeti kvaliteti života u gradu, rekao je Igor Vekić te zahvalio pokroviteljima Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku te sponzorima i timu Donne Vekić.

Jedan od najkvalitetnijih u Europi

Izrazio je zadovoljstvo što su stručnjaci spomenuti teren proglasili jednim od najkvalitetnijih u Europi, a najavio je i nove planove u rujnu kada će, nakon povratka s US Opena biti organizirana egzibicija s profesionalnim tenisačima upravo na tom teniskom terenu.

Foto: Grad Osijek

Župan Ivan Anušić zahvalio je Donni Vekić koja je već tri godine sportska ambasadorica Osječko-baranjske županije te promovira Županiju i Grad Osijek. – Zajednički smo realizirali puno sportskih događanja vezano uz tenis, a zahvaljujući obitelji Vekić koja ima svijest i volju pomoći gradu iz kojeg dolazi stvoren je jedan od najkvalitetnijih teniskih terena u Europi. Nećemo stati na tome već ćemo svake godine zajedno s Gradom i Donnom realizirat po jedan teren za mlade, svjesni da je infrastruktura potrebna kako bi se oni bavili sportom. Veseli nas i činjenica da je ovaj teren potpuno besplatan, što do sada nije bilo moguće, rekao je župan Anušić još jednom čestitajući Donni na izborenim Olimpijskim igrama u Tokiju, kao prva sportašica iz Osječko-baranjske županije.

Izdvojeni članak

Evo kako brzo i jednostavno u vlastitom dvorištu napraviti teniski teren

Novi tereni u planu?

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka dr. sc. Dragan Vulin zahvalio se obitelji Vekić, njezinom timu i svima uključenima u uspješno realiziran projekt.

Foto: Grad Osijek

– Ne samo da Donna niže uspjehe i na taj način promovira grad Osijek, već radi značajne stvari za buduće generacije upravo kroz ovakve aktivnosti. Na taj način promiče razvoj sporta i ulaže u njihov razvoj što je izuzetno hvalevrijedno. Grad Osijek i u budućnosti će podupirati slične projekte jer nam je želja da imamo što više ovakvih terena, u svim dijelovima grada, ali i ne samo teniskih terena već i drugih igrališta što će značiti zadržavanje mladih sportaša u Osijeku – zaključio je Vulin.

Otvoren prvi javni teniski teren u Osijeku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap