Pretraga

Otvorena Sfera u Las Vegasu: Futuristička građevina u srcu pustinje

A- A+

Zabava u gradu koji nikada ne spava nikada nije bila više okrenuta budućnosti. Moderna građevina Sfera službeno je otvorena uz spektakularan koncert rock grupe U2, a Las Vegas je dobio još jedno originalno arhitektonsko remek-djelo u srcu pustinja Nevade koje se proteže na više od 18.000 četvornih metara i doseže visinu od 140 metara, unoseći futuristički sjaj u svijet zabave i spektakla. Izgradnja ove impresivne građevine koštala je 2,3 milijarde eura.

Sfera u Las Vegasu

Sfera u Las Vegasu | Foto: Top Luxury screenshot

Sfera je smještena između čuvenih hotela Aria i Park MGM, te dominira vizurom grada. Na svoja 33 kata, ova impresivna konstrukcija nudi raznolike atrakcije koje spajaju umjetnost, tehnologiju i zabavu. Izvana Sfera plijeni pogled svojom impresivnom kupolom koja se proteže preko 150 metara i osvjetljava noćno nebo raznobojnim svjetlima i animacijama. Unutar kupole, posjetitelji mogu uživati u raznovrsnim performansima, od koncerata svjetski poznatih izvođača do spektakularnih svjetlosnih i laserskih predstava koje će svakog posjetitelja ostaviti bez daha. O izgradnji Sfere i njezinim tehničkim karakteristikama pisali smo ranije.

Izdvojeni članak

VIDEO: Nestvarni prizori iz Las Vegasa, osvjetljenja najveća sferična zgrada na svijetu

Za one željne adrenalina, Sfera nudi i mogućnost vožnje zip-line-om, koja omogućuje let kroz unutrašnjost kupole s nevjerojatnim pogledom na grad. Također, tu su i brojni restorani, barovi i trgovine do kojih se posjetitelji uspinju u rotirajućem staklenom dizalu te koji nude raznolike opcije za opuštanje i okrijepu. Sfera je rezultat suradnje između vrhunskih arhitekata, inženjera i umjetnika te predstavlja spoj tehnologije i kreativnosti na najvišoj razini.

Otvorenje Sfere označava novu eru zabave u Las Vegasu, a očekuje se da će postati nezaobilazna destinacija za posjetitelje iz cijelog svijeta. Ovdje se spaja budućnost i sadašnjost, stvarajući jedinstveno iskustvo koje će ostati urezano u sjećanju svih koji je posjete. Las Vegas je ponovno postao epicentar inovacije i spektakla, a Sfera je svjetionik koji svijetli najsjajnije u tom svjetlu.

O samom procesu izgradnje Sfere pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap