Pretraga

Centar Zagreba i dalje opasan? Sa zgrade pao ogroman komad fasade

A- A+

Od samih potresa koji su 2020. godine pogodili Zagreb, nije se puno napravilo po pitanju obnove zgrada u centru. To vodi do raznih problema, pa tako i urušavanja fasada. Tako se velik dio fasade odlomio u Draškovićevoj ulici, u blizini tramvajske stanice.

Trg bana Josipa Jelačića, Zagreb, foto: bauštela.hr | Ana Šoda

Do incidenta je došlo sinoć oko 19 sati, a fasada se odlomila s jedne zgrade u Draškovićevoj ulici. Iz PU zagrebačke su potvrdili za Index.hr da su dobili dojavu i bili na mjestu događaja, ali da nema ozlijeđenih.

Podsjećamo, ovo nije prvi ovakav incident u Zagrebu nakon potresa. Dio fasade sa zgrade u Jurišićevoj 6 urušio se na pločnik u kolovozu ove godine. Srećom, nitko nije stradao, no veliki prasak uznemirio je građane i na teren je odmah izašla građevinska inspekcija. Nakon što je ustanovljeno da se na zgradi odvijaju bespravni radovi, inspekcija je radove zatvorila. Mjesec dana kasnije, dio zgrade se ponovno urušava, ovaj puta dio otvorenog krova na trgovinu u prizemlju. Više o tome pročitajte ovdje.

Izdvojeni članak

Dio zgrade u Jurišićevoj opet se urušio: Radi štetu i susjednim obnovljenim zgradama

U svibnju 2021. godine se dogodila ista stvar u Petrićevoj ulici, kada je sve zabilježeno i na videu. Više o tome pročitajte ovdje. U prosincu iste godine je izbjegnuta još jedna tragedija, kada je fasadna ploča pala na terasu kafića u Zagrebu. Kafić se nalazi u Kuzminečkoj ulici na zagrebačkim Vrbanima u neposrednoj blizinii Point Shopping Centra. Više o tome pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap