Pretraga

Galerija: Završena obnova dvorca Erdödy u Kerestincu vrijedna tri milijuna eura

A- A+

U rekonstrukciju i konstrukcijsku obnovu dvorca Erdödy u Kerestincu, uloženo je tri milijuna eura. Svi zidovi i podovi u podrumima, prizemlju i na katu ojačani su karbonskim vlaknima. Projektom je oživljena bogata povijest koju zidovi ove građevine čuvaju u sebi stoljećima. Dvorac se nalazi u Svetoj Nedelji, gradu u kojem su smještene neke od najprosperitetnijih tvrtki u državi, poput Rimac Automobila.

Dvorac Kerestinec

Dvorac Erdödy u Kerestincu | Foto: Grad Sveta Nedelja

Dvorac Erdödy u Kerestincu poprimio je novi sjaj nakon dovršetka rekonstrukcije i konstrukcijske obnove. Svi zidovi i podovi u podrumima, prizemlju i na katu su ojačani karbonskim vlaknima koja su nalik na armaturnu mrežu, a zatim su zalivena s betonom. Na stupovima su karbonska vlakna s manjim oknima, tako da je dvorac statički sigurniji nego ikad.

Izdvojeni članak

[FOTO] Je li ovo najljepši dvorac u Europi?

– Čekao sam završne provjere i blagoslov nadležnih institucija koje su danas pročešljale dvorac i s velikim zadovoljstvom mogu reći kako je konstrukcijska obnova dvorca završena, rekao je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Na novijem dijelu izbetonirani su novi armirano-betonski zidovi, u prizemlju i na katu, debljine 20 centimetara. Svi svodovi su ojačani. Potkrovlje je kompletno obnovljeno i time je dobiveno oko 4000 kvadrata dodatnog prostora.

Gradonačelnik Zurovec nada se da će dobiti još europskih sredstava za koje se natječu kako bi mogli u potpunosti obnoviti dvorac, a ujedno je iskoristio priliku da se zahvali svima koji su sudjelovali u ovoj povijesnoj obnovi.

Pogledajte ovdje kako izgleda Strategija zelene urbane obnove Svete Nedelje.

Copy link
Powered by Social Snap