Pretraga

Grad Bjelovar dobio preko 3,6 milijuna eura za obnovu: Radovi moraju biti gotovi do kraja lipnja

A- A+

Grad Bjelovar je dobio preko 3,6 milijuna eura za konstrukcijsku obnovu pet zgrada u središtu grada. U pitanju su EU sredstva iz Fonda solidarnosti, a konstrukcijske obnove, prema ugovorima, moraju biti gotove do kraja lipnja.

Dodijeljena sredstva za izradu projektne dokumentacije i za same radove na konstrukcijskoj obnovi pet zgrada u središtu Bjelovar iznose oko 3 milijuna i 690 tisuća eura. S tim novcima će se obnoviti zgrada na ulazu u grad pokraj kružnog toka, na Trgu hrvatskih branitelja 14, zgrade u njezinoj neposrednoj blizini na broju 15, bivši Domu učenika srednjih škola, zgrada starog zatvora i Sokolana.

Dodatnih 55.926,73 eura dodijeljeno je za izradu projektne dokumentacije za konstrukcijsku obnovu zgrade Gradske uprave. Na Trgu hrvatskih branitelja 14 u planu je Digitalni inovacijski centar koji se radi u partnerstvu s Veleučilištem u Bjelovaru i Tehnološkim parkom Bjelovar.

Prostor za potrebe Tehnološkog parka bio bi osiguran i u zgradama na Trgu hrvatskih branitelja 15 i u starom zatvoru. Dajana Vukmanić, v.d. direktorice Tehnološkog parka, istaknula je da su potrebe su sve veće. Pohvalila se i činjenicom da samo jedna tvrtka koja je nedavno otvorila svoj ured, uskoro zapošljava 20-ak novih ljudi.

Izdvojeni članak

Spajaju se Zagreb i Bjelovar: Otvoreni radovi na zadnjih 12 kilometara prometnice

Studentski dom

Tatjana Badrov, prodekanica za nastavu Veleučilišta u Bjelovaru, napomenula je da je Studentski dom, koji je planiran u zgradi bivšeg Učeničkog doma, od iznimne važnosti i za Veleučilište i grad općenito. Sredstva je Ministarstvo kulture i medija dodijelilo iz Fonda solidarnosti Europske unije, a putem Javnog poziva za Provedbu mjera zaštite kulturne baštine oštećene u seriji potresa.

Konstrukcijske obnove, prema ugovorima, moraju biti gotove do kraja lipnja što će biti velik izazov, istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak. Napomenuo je i da nakon tih radova očekuje da će Grad dobiti i sufinanciranje za cjelovitu obnovu i to putem Nacionalnog plana oporavka i otpornost, a dio bi mogao ići i iz ITU mehanizma.

Copy link
Powered by Social Snap