Pretraga

Grad Sisak prozvao Ministarstvo kulture: ‘Urušavanje krova je ipak poslužilo lešinarima’

A- A+

U Frankopanskoj ulici u Sisku je došlo do urušavanja krova kuće koja je oštećena u potresu. Igrom slučaja nitko nije stradao prilikom urušavanja, s obzirom na to da je u pitanju zgrada koja je na prometnom mjestu. O svemu se oglasio i Grad Sisak.

skela

Skela | foto: Unsplash

Nakon urušavanja krova u jednoj od rijetkih secesijskih zgrada u Sisku, počelo je i njezino uklanjanje, piše Index. Podsjećamo, na mjestu nesreće je u ranim jutarnjim satima bio i Ivan Celjak, sisačko-moslavački župan, koji je rekao kako je najvažnije da nitko nije stradao i da će sudbinu zgrade odrediti struka. Više o tome možete pročitati ovdje.

O svemu se oglasio i Grad na svojim službenim stranicama, koji je pak okrivio Ministarstvo kulture za ovo što se dogodilo. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Jutros se u Frankopanskoj ulici urušio krov kuće, koja je od potresa označena crvenom naljepnicom kao neupotrebljiva i predviđena za rušenje. Iako je zgrada u privatnom vlasništvo, te je jedan vlasnik privremeno smješten u Osijeku, a drugi u kontejnerskom naselju, Grad je postavio skelu kao privremeno rješenje, izradio elaborat za uklanjanje i prijavio zgradu kao prioritet za uklanjanje s obzirom na izuzetno loše stanje objekta. S hitnim uklanjanjem se složila i građevinska inspekcija te je Državni inspektorat, prema našim saznanjima izdao rješenje o uklanjanju, no to je svojom intervencijom blokiralo Ministarstvo kulture.

Izdvojeni članak

U Sisku se iznenada urušio krov: U pitanju secesijska zgrada iz 20. stoljeća

Konzervatorski odjel Ministarstva kulture je pročelje objekta proglasilo bitnim te su najavili da će prije rušenja obaviti radove radi podupiranja pročelja. Međutim, nikakvi radovi nisu obavljeni te je rušenje zaustavljeno sve do jutros kada će se vjerojatno aktivirati državni Stožer i pokrenuti sustav za uklanjanja opasnih građevina. Urušavanje krova je ipak poslužilo lešinarima kao odlična prilika za foto poziranje.

Copy link
Powered by Social Snap