Pretraga

U Sisku se iznenada urušio krov: U pitanju secesijska zgrada iz 20. stoljeća

A- A+

U Sisku se iznenada urušio krov na reprezentativnoj secesijskoj katnici u Frankopanskoj ulici. Objekt je bio oštećen u potresu i u vrlo lošem stanju. Iako ničim nije bio zaštićen, u urušavanju nitko nije stradao.

skela | izvor: Pixabay

Krov se urušio oko 5.15 sati ujutro, a kako se zgrada nalazi u neposrednoj blizini željezničkog i autobusnog kolodvora, u to vrijeme uz zgradu prolaze mnogi putnici. Nakon urušavanja je mjesto događaja odmah zaštićeno i ubrzo su stigle sve žurne službe, a dio Frankopanske ulice je zatvoren za promet, piše N1.

Slijedi očevid na mjestu nesreće, a konzervatori će odlučiti hoće li se ostaci zgrade u cijelosti rušiti, ili će se dio sačuvati i interpolirati u obnovljeni objekt. Na mjesto nesreće je u ranim jutarnjim satima bio i Ivan Celjak, sisačko-moslavački župan, koji je rekao kako je najvažnije da nitko nije stradao i da će sudbinu zgrade odrediti struka.

Izdvojeni članak

Obnova nakon potresa: Planiran kraj nekonstrukcijske obnove do početka sezone grijanja

Spomenuta zgrada je izgrađena početkom 20. stoljeća i jedan je od rijetkih primjera tako oblikovane secesije u Sisku. Imala je veliku ambijentalnu vrijednost, a osim u stambene, nekad je korištena i za ugostiteljske namjene.

Copy link
Powered by Social Snap