Pretraga

Idejno rješenje Mplana za studentski dom u Bjelovaru vrijedan 5,3 milijuna eura

A- A+

Predstavljeno je idejno rješenje cjelovite obnove zgrade u Nazorovoj ulici u Bjelovaru koja je nekada služila kao Dom učenika srednjih škola, a sada bi trebala postati studentski dom. Tvrtka Mplan ponudila je zanimljiv koncept koji bi staro zadnje u potpunosti transformirao u moderan prostor. Obnova bi trebala biti financirana iz NPOO-a, a projekt je vrijedan 5,3 milijuna eura.

Studentski dom u Bjelovaru

Studentski dom u Bjelovaru | Foto: Grad Bjelovar

Veleučilište u Bjelovaru koje bi putem NPOO projekta trebalo dobiti ovaj moderni studentski dom broji 800 studenata. Dom će imati 35 soba sa 66 kreveta i novu menzu koju studenti do sada nisu imali. Riječ je o jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, a na dvije sobe nalazit će se jedna kupaonica. Idejno rješenje napravila je tvrtka M-plan. Bjelovar nije jedini hrvatski grad koji će u sklopu infrastrukturne revitalizacije dobiti novi studentski dom. Jedan od takvih gradova je i Šibenik.

Izdvojeni članak

Infrastrukturna revitalizacija Šibenika: Novi studentski dom, stambene zgrade, vrtić i plan za novi kvart

– Naš grad konačno u pravom smislu riječi postaje studentski grad, istaknuo je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak te dodao da su sve potrebne dozvole ishođene.

Studentski dom u Bjelovaru

Studentski dom u Bjelovaru | Foto: Grad Bjelovar

– U dvorišnim zgradama gradit će se nove etaže koje će zapravo spojiti te dvije zgrade. Pored toga, zgrada će se konstruktivno ojačati i energetski obnoviti. Buduća menza nalazit će se u prizemlju i bit će povezana s dvorišnim dijelom, rekla je Dorotea Kaurić, projektantica tvrtke MPlan i dodala da je zgrada zaštićena konzervatorskim smjernicama pa će maksimalno zadržati sadašnji izgled.

Studentski dom u Bjelovaru

Studentski dom u Bjelovaru | Foto: Grad Bjelovar

Iz Grada očekuju da će projekt biti odobren kroz nekoliko mjeseci te da će se sa izgradnjom krenuti na proljeće. Prošle je godine i Split počeo graditi novi studentski dom, a više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap