Pretraga

Ministar Bačić u obilasku gradilišta u Banovini: Sisak dobiva potpuno novi bolnički kompleks

A- A+

 

Ministar Bačić je ponovno posjetio Banovinu. Ovaj put se susreo sa županom Ivanom Celjakom i sisačkom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček. Obišao je nekoliko gradilišta, pa i ono najveće – krug sisačke Opće bolnice ‘Dr Ivo Pedišić’. Nakon obnove sisačka će bolnica imati potpuno novi bolnički kompleks.

Do kraja godine svim će se korisnicima kontejnera nakon potresa osigurati primjereni smještaj, izjavio je u ponedjeljak ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i najavio izgradnju 30 višestambenih zgrada u Sisku i na području Banovine.

– U srijedu je na Vladi Program obnove u dijelu stambenog zbrinjavanja sugrađana iz 2.500 kontejnera na području Banovine i Zagreba, kako bi do 1. studenog građani našli primjereni smještaj. Svjesni smo da nije moguće toliko veliki broj zgrada obnoviti, ali ćemo im osigurati primjeren smještaj, rekao je Bačić nakon što se u razgovoru sa županom Ivanom Celjakom i sisačkom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček upoznao sa stanjem i potrebama grada u obnovi.

Ponovio je kako je već objavljen javni poziv vlasnicima zgrada ili praznih stanova sa žutom ili crvenom oznakom, da se jave u Ministarstvo kako bi se zaključili sporazumi o doniranju stanova. Također je najavio izgradnju 30 višestambenih zgrada u Sisku i na području Banovine, za koje će se uskoro utvrditi lokacije, iako u Sisku nije bila predviđena izgradnja višestambenih zgrada.

Bačić je istaknuo da su zakonskim izmjenama stvorene pretpostavke da APN, koji se dosad bavio POS-ovim stanovima, sada angažira i u tom projektu. Rekao je kako nema čarobni štapić, ali da će učiniti sve da se odmah krene s projektom.

Izdvojeni članak

Nove odluke Vlade: Povećana alokacija Ministarstvu kulture za obnovu za 450%

Potpuno novi bolnički kompleks

Nakon što je obišao kontejnersko naselje u Petrinjskoj ulici, Bačić je posjetio gradilište na dvije višestambene zgrade u Ulici braće Čulig. Riječ je o prvoj organiziranoj konstrukcijskoj obnovi dvije višestambene zgrade s 38 stanova na sisačkom području u organizaciji države. Rok završetka radova je početak listopada.

Najveće gradilište je krug sisačke Opće bolnice ‘Dr Ivo Pedišić’, gdje je za potresa teško oštećeno više bolničkih paviljona. Trenutno je u tijeku cjelovita konstrukcijska obnova zgrade pedijatrije, te nove i stare interne, što se financira iz Fonda solidarnosti EU. Nakon obnove sisačka će bolnica imati potpuno novi bolnički kompleks.

Bolnica Grad Sisak

Bolnica Grad Sisak, foto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Bačić je sa sisačkom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček razgovarao o projektima važnim za funkcioniranje komunalne i društvene infrastrukture grada i statusu konstrukcijske obnove višestambenih zgrada. Najavio je da će velika zgrada u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda sa 150 stanova dobiti prednost, jer većina njenih stanovnika još uvijek živi u kontejnerima.

Copy link
Powered by Social Snap