Pretraga

Ministar Paladina o obnovi Petrinje: ‘Uskoro ćemo imati stotine otvorenih gradilišta’

A- A+

Novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ivan Paladina, jučer je bio u Petrinji čiji građani i nakon više od godinu dana od potresa, još čekaju na obnovu svojih kuća. Paladina se sastao sa Stožerom za obnovu te razgovarao s članovima građanske inicijative Petrinjsko proljeće. Kazao je kako je to bio ‘tek jedan od  svakodnevnih sastanaka oko obnove’ te da su ‘raspravili određena konkretna pitanja i konkretna rješenja’.

Ivan Paladina

Ivan Paladina | screenshot: Saborska TV

Paladina nije dao točan datum početka izgradnje, ali je nešto otkrio ekipi RTL-a.

– To smo i govorili i prošli tjedan konkretno, deseci gradilišta su otvoreni. Govorili smo i o broju ugovorenih zamjenskih kuća, o broju obavljenih nekonstrukcijskih obnova, a te će se brojke samo povećavati. Ja vjerujem da ćemo mi uskoro na području Sisačko-moslavačke županije imati stotine otvorenih gradilišta, rekao je novi ministar graditeljstva.

Iako je u subotu bio u Đorđićevoj na rušenju zgrade koja je postala jednim od simbola potresa u Zagrebu,  nije mogao kazati kad će konkretno biti obnovljena prva kuća u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Ivan Paladina preuzeo sve funkcije Darka Horvata: Uz ministarstvo dodatnih šest

– Pa evo, mislim da je dovoljno za danas. Kao što ste vidjeli mislim da jučerašnje rušenje tog jednog simbola možemo vidjeti kao simbol ubrzanja događanja i otvaranja gradilišta u Zagrebu i vjerujem da ćete u sljedećim mjesecima to vidjeti na terenu, kazao je Paladina za RTL.

I dok Zagrepčani već dugo čekaju na obnovu, ministar nije odgovorio na pitanje je li to obećanje Zagrepčanima, s obzirom da se rokovi stalno pomiču, već se samo kratko zahvalio, a potom otišao.

Copy link
Powered by Social Snap