Pretraga

Ivan Paladina preuzeo sve funkcije Darka Horvata: Uz ministarstvo dodatnih šest

A- A+

U četvrtak je održana zatvorena sjednica Vlade na kojoj je i službeno Ivan Paladina preuzeo sve fukcije Darka Horvata, a bilo ih je mnogo. Radi se o šest funkcija koje je obnašao Darko Horvat, osim naravno pozicije Ministra graditeljstva. U tekstu ću navesti priopćenje Vlade o Paladinom preuzimanju Horvatovih funkcija.

ministar graditeljstva Ivan Paladina i premijer Andrej Plenković | foto: Vlada Republike Hrvatske

Ivan Paladina, osim što je postao novi Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i time je preuzeo sve funkcije dosadašnjeg ministra Horvata. Priopćenje Vlade, o svim ostalim funkcijama koje će Paladina preuzeti od Horvata, prenosimo u potpunosti.

– Što se tiče kadrovskih pitanja, donesen je niz razrješenja i imenovanja temeljem imenovanja novog ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Tako je Darko Horvat razriješen, a Ivan Paladina imenovan predsjednikom Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju, koji je ministar nadležan za poslove državne imovine po položaju.Također, Darko Horvat razriješen je, a Ivan Paladina imenovan predsjednikom Upravnog vijeća Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.

Izdvojeni članak

Imamo novog ministra Ivana Paladina, oporba ga rešetala s pitanjima o IGH i Kuparima

Ivan Paladina, umjesto Darka Horvata, imenovan je zamjenikom u Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske u dijelu koji se odnosi na otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.Također, Ivan Paladina, umjesto Darka Horvata, imenovan je predsjednikom Upravnog vijeća Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, koji je ministar nadležan za poslove graditeljstva po položaju.

Ivan Paladina imenovan je novim članom Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak, umjesto dosadašnjeg člana Darka Horvata.Izmijenjena je Odluka o imenovanju članova stalnih radnih tijela Vlade Republike Hrvatske. Tako je Darko Horvat razriješen, a Ivan Paladina imenovan novim članom Koordinacije za gospodarstvo.

Izmijenjena je i Odluka o osnivanju Savjeta za pregovore s Mol Hungarian Oil&Gas PLC vezano uz mogući otkup dionica koje drži Mol Hungarian Oil&Gas PLC u INA-Industrija nafte d.d., Zagreb. Darko Horvat razriješen je, a Ivan Paladina imenovan novim članom toga Savjeta.

Izdvojeni članak

Imamo novog ministra Ivana Paladina, oporba ga rešetala s pitanjima o IGH i Kuparima

Ivan Paladina imenovan je, umjesto Darka Horvata, članom Skupštine društva Državne nekretnine d.o.o. koji predstavlja Republiku Hrvatsku. Također, Ivan Paladina imenovan je novim članom Međuresorne radne skupine za Europski semestar, umjesto Darka Horvata, a temeljem izmjene Odluke o koordinaciji aktivnosti unutar okvira za gospodarsko upravljanje Europske unije.

I na kraju, Ivan Paladina imenovan je predsjednikom Stručnog savjeta za obnovu, kao ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, umjesto Darka Horvata, objavili su iz Vlade.

Copy link
Powered by Social Snap