Pretraga

Na hrvatskom otoku obnavlja se kultni hotel, sve će biti kao nekada

A- A+

Dolaze bolji dani za zapušten i napušten omišaljski hotel Učka. Tako bi ova vrijedna zgrada, netom pred svoj 100. rođendan, trebala biti renovirana i ponovno stavljena u funkciju kao turistički dragulj. Imat će 17 soba i atraktivnu terasu povrh plaže. Baš kao u svoje zlatno doba. Investitor je domaći poduzetnik.

hotel Učka

hotel Učka | foto: screen shot You tube

Zgrada bivšeg hotela Učka izgrađena je davne 1928. godine, a nakon desetljeća propadanja i mijenjanja vlasnika, krajem prošle godine došla je u ruke vrbničkog građevinskog i turističkog poduzetnika Josipa Polonija, piše novilist.hr. Ovaj poduzetnik poznati po uhodanom poslu izgradnje luksuznih kamenih kuća za odmor, ruralnih vila s bazenima, ima velike planove za revitalizaciju starog zdanja.

Izdvojeni članak

Otvoreno gradilište novog splitskog hotela, stari se neće rušiti

– Velik je ovo i ambiciozan plan kojeg, vidim kako radovi odmiču, neće biti lako niti jednostavno ostvariti, ali sam unatoč izazovima kojih ima prigodom obnove svakog starog objekta i u ovom slučaju optimističan i čvrsto uvjeren da će se sav rad i trud kojeg ulažemo isplatiti, kaže Polonijo.

hotel Učka

hotel Učka | foto: screen shot You tube

Obnova hotela je u punom jeku, a plan je da svoj vrata otvori u nadolazećoj turističkoj sezoni. U najgorem slučaju, kaže investitor, 2025. godine. Naime, opseg radova i njihovo trajanje nemoguće je precizno odrediti s obzirom na da derutnost hotela i višedesetljetna zapuštenost njegova okoliša.

Jednom kada otvori svoja vrata, renoviran hotel Učka bit će uređen i revitaliziran u njegovim dosadašnjim gabaritima i u obliku u kojem je desetljećima fascinirao. Investitor kaže da u tome smislu nije trebalo mijenjati gotovo ništa.

– Heritage hotel Učka, uz 17 soba i restoranom koji ću urediti u  njegovu prizemlju, krasit će i prostrana, nevjerojatno atraktivna terasa koja će iznad obližnje plaže zasigurno biti mjesto na kojemu će uživati svi posjetitelji, ali i žitelji ovog krčkog mjesta, kaže krčki poduzetnik.

Pogledajte ovdje kako nestaje hotel Marjan, komad po komad betonsku konstrukcija kida teška mašinerija

Copy link
Powered by Social Snap