Pretraga

Obnova Doma za starije u Puli vrijedna 15 milijuna eura, izvođač radova tvrtka De Conte

A- A+

Ugovoreni su radovi za realizaciju projekta dogradnje i rekonstrukcije županijskog Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula, vrijedan 15 milijuna eura. Riječ je o zajedničkom projektu Grada Pule i Istarske županije koji će udvostručiti kapacitet Doma, prije svega kada je riječ o smještaju osoba s demencijom. Radovi kreću u listopadu, a očekuje se da projekt bude realiziran u siječnju iduće godine.

Dom za starije i nemoćne Pula

Dom za starije i nemoćne Pula | foto: Dom za starije i nemoćne Pula

Nakon što je koncem srpnja javno predstavljen cjelokupni projekt dogradnje i rekonstrukcije županijskog Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula, vrijedan 15 milijuna eura, potpisan je i ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji depandanse Doma, u Mažuranićevoj ulici. Ugovor je vrijedan 2.123.748,19 eura. Izvođač radova je tvrtka De Conte.

Aktivnosti projekta obuhvaćaju građevinsko obrtničke radove, radove na sustavu vodovoda i kanalizaciju, elektroinstalaterske radove, ugradnju klima uređaja i opremanje prostora. Radovima će biti rekonstruirano, opremljeno i prilagođeno ukupno 13 infrastrukturnih jedinica na 2 lokacije. Radovi kreću u listopadu, a očekuje se da projekt bude realiziran u siječnju iduće godine.

Izdvojeni članak

Za sanaciju lukobrana i rekonstrukciju rive Pula ima 2 projekta ukupne vrijednosti 32 milijuna eura

Iz Grada Pule poručuju kako je riječ o projektu od iznimne važnosti za osobe treće životne dobi za koje su liste čekanja u domovima za stare i nemoćne preduge već godinama. Također, ističe se kako projekt zajednički financiraju

– Rekonstrukcija i adaptacija depandanse Doma za starije Alfredo Štiglić u Puli od iznimnog je značaja kako za Grad Pulu, tako i za Istarsku županiju. Svjedočimo sve većem nedostatku smještajnih kapaciteta za osobe starije životne dobi, i to ne samo na području našeg grada i Istarske županije već na razini cijele države. Uistinu se veselim što ćemo ove godine započeti s realizacijom projekta, kaže zamjenica gradonačelnika, Ivona Močenić.

Istaknuo je i kako u jednakim omjerima Istarska županija i Grad Pula sufinancira i izgradnju gradskih domova u Labinu i Pazinu, te provode projekt dogradnje i rekonstrukcije doma u Buzetu.

Pogledajte ovdje kako izgleda novi Dom za strije u Labinu.

Copy link
Powered by Social Snap