Pretraga

Obnova krenula, ali samo za odabrane: Šefu Plenkovićevog ureda država u rekordnom roku obnovila stan

A- A+

Država je Zvonimiru Frka-Petešiću, predstojniku ureda premijera, u rekordnom roku obnovila stan od 96 kvadrata oštećen u potresu, piše Nacional u novom broju. Godinu nakon petrinjskog potresa ni jedna kuća na Baniji nije srušena posredstvom države, obnova u Zagrebu nije ni u zamahu, a opet, Frka-Petešić, već neko vrijeme koristi državni stan na trećem katu zgrade u samom centru Zagreba. Stanom upravlja tvrtka Državne nekretnine.

Zvonimir Frka-Petešić, ilustracija | Foto: Unsplash, vlada.hr

Državne nekretnine su nedavno bile prozvane i za nekretninu ministra Banožića u centru grada. Prema pisanjima Nacionala, Frka-Petešićev stan je nakon potresa bio neupotrebljiv, ali ubrzo je zasjao novim sjajem.

Naime, tvrtka Državne nekretnine je u kratkom roku raspisala jednostavnu javnu nabavu za obnovu stana. Posebno je zanimljivo da tvrtka nije raspisala i javnu nabavu za obnovu poslovnih prostora koji se koriste na istoj adresi i od kojih država ima znatno veće financijske koristi nego od stana u kojem živi Frka Petešić, navodi Nacional.

Već 5. svibnja 2020., oko mjesec i pol nakon potresa, sklopljen je ugovor po provedenoj jednostavnoj nabavi za sanaciju stana u kojem živi predstojnik na iznos od 123.572 kune, a mjesec i pol dana nakon toga, 25. lipnja 2020., i ugovor na iznos od 32.065 kuna.

Glasnogovornik vlade Marko Milić Nacionalu je rekao kako ‘Frka-Petešić nije upoznat s visinom troškova obnove niti je sudjelovao u procesu obnove zgrade i stana, što su vodili zajednica vlasnika i Državne nekretnine’.

Ranije smo pisali o tvrtki Državne nekretnine pa ako želite doznati više informacija kliknite na sljedeći članak:

Izdvojeni članak

Državne nekretnine u prvih 9 mjeseci uprihodile ukupno 81,7 milijuna kuna

Copy link
Powered by Social Snap