Pretraga

Obnovu na Banovini usporilo nevrijeme: Postavljali knauf u kućama bez krovova, kiša sve uništila

A- A+

Obnova na Banovini i dalje napreduje puževim korakom, a možda i sporije. Nakon grmljavinskog nevremena koje je nedavno pogodilo područje Banovine, došlo je do ponovnog nazadovanja: u kućama je postavljen knauf, ali ne i krov, zbog čega je došlo do bitnih oštećenja.

Uklanjanje objekata na Banovini | foto: Stožer civilne zaštite

Prema podacima središnjeg ureda za obnovu, izvođači su uvedeni u posao na 65 lokacija po pitanju obiteljskih kuća. Građevinski radovi se izvode na tek 25 od spomenutih lokacija, a na ostalima su u tijeku pripremni radovi uklanjanja potresom oštećenih objekata, geomehaničko istražni radovi, radovi iskolčenja i prilagodba projekata te tipskog projekta na postojećim lokacijama, piše Dnevnik.hr.

Nedavno grmljavinsko vrijeme je nanijelo štetu na tri kuće, a iz ureda za obnovu su rekli da je u međuvremenu sanirana o trošku izvođača. Ipak, reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo rekao je da nije baš točno da su kuće sanirane nakon nevremena, već da je saniranje u tijeku. U zamjenskoj kući je postavljen knauf i trebalo je napraviti još neke radove, ali došlo je nevrijeme i kiša je uništila knauf na stropu i zidovima.

Ovo nije prvi put da su nepogodne vremenske prilike usporile obnovu. Slična stvar se dogodila i prije nekoliko tjedana, kada je nevrijeme uništilo gradilište prve zamjenske kuće na Baniji . Više o tome možete pročitati ovdje.

Izdvojeni članak

Jučerašnje nevrijeme uništilo gradilište prve zamjenske kuće na Baniji

– Mogao bih ovo nazvati klasičnim hrvatskim sindromom gdje se zbog nepoštivanja rokova i zbog propusta sasvim nepotrebno gubi vrijeme, ali se i bespotrebno baca novac. Sve je počupano i moralo se raditi ispočetka, rekao je Čorkalo.

Ne zna se koliko će vlasnici čekati na useljenje u kuću. Goran Kucko je rekao da su oni u prvoj zamjenskoj obiteljskoj kući na Banovini. Isprva su se osjećali fenomenalno, ali nakon nevremena je oduševljenje brzo splasnulo. Smatra da je krivac neodgovoran izvođač radova. Istaknuo je kako je krov bio mjesec dana nepokriven i da su upravo zato intervenirali. Dan poslije nevremena je stigao pokrov za krov, ali na krovu nije.

Copy link
Powered by Social Snap