Pretraga

Paladina na sastanku u Zagorju: Dosadašnjom dinamikom obnove nakon potresa nitko nije zadovoljan

A- A+

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ivan Paladina, rekao je da dosadašnjom dinamikom obnove nakon potresa nitko nije zadovoljan, no vidi se veliki napredak u posljednjih nekoliko mjeseci. Paladina je preuzeo vruću stolicu ministra Horvata, a očekivanja oko ubrzavanja obnove su velika.

Ministar Ivan Paladina | MPGI

Paladina je sudjelovao na radnom sastanku u Gornjoj Stubici, kojem su nazočili i v.d. ravnateljica Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko- zagorske i Zagrebačke županije Snežana Penović, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić.

– U posljednjih tri, četiri mjeseca doneseno je onoliko odluka o obnovi kao u cijelom periodu dosad. Usuglasili smo se da naše sugrađane u periodu pred nama zanima isključivo ono što je moguće vidjeti golim okom, a to je broj gradilišta gdje se uklanjaju objekti, gdje se grade zamjenski objekti i gdje se izvršava konstrukcijska i nekonstrukcijska obnova, rekao je Paladina.

Izdvojeni članak

Ivan Paladina preuzeo sve funkcije Darka Horvata: Uz ministarstvo dodatnih šest

Dodao je i kako treba ubrzati komunikaciju i interakciju između Ministarstva i Fonda.

– Dogovorili smo da će sljedeći sastanak biti u prvoj polovici svibnja, a zamolio sam kolege iz Ministarstva i Fonda da naše izvještavanje fokusiramo na broj gradilišta koja smo otvorili i koja ćemo otvoriti u narednim mjesecima, rekao je ministar.

Radni sastanak u Gornjoj Stubici | MPGI

Snežana Penović istaknula je da su u tijeku javne nabave vrijedne više od 5 milijuna kuna, što se odnosi na projektiranje i izvođenje radova.

– Pokazuje se značaj porast aktivnosti u Fondu, a u sljedećih 15-ak dana očekujemo uklanjanje još dvije kuće i imamo u projektiranju veći broj kuća na području Krapinsko-zagorske županije, rekla je Penović te dodala da bi konstrukcijska obnova mogla krenuti početkom ljeta.

Izdvojeni članak

Na području Krapinsko-zagorske županije obnova još nije počela: ‘Nedopustivo i zapravo sramotno’

Župan Kolar naglasio je da obnova nije počela dok se ne počne s obnovom kuća na terenu.

– Od 13. siječnja kad smo imali osmu koordinaciju, napravljen je dosta velik iskorak u pripremi dokumentacije, a ono što očekujem i što smo se dogovorili je da takav isti iskorak očekujemo u sljedećih 45 dana, rekao je Kolar.

Izdvojeni članak

Tomašević najavio novi program obnove za Zagreb, počinje i obnova zgrade bolnice stara 140 godina

Gornjostubički načelnik Krizmanić nakon sastanka je izjavio da je inzistirao na tome da prioritet bude rješavanje problema obitelji privremeno smještenih u Termama Jezerčica jer je upitno vrijeme do kojeg oni mogu boraviti u tom prostoru.

– Drugi su problem obiteljske kuće na klizištima, ne samo u Gornjoj Stubici, nego u Krapinsko-zagorskoj županiji i povest će se računa i o tome da se i ta tema stavi na dnevni red, rekao je Krizmanić i dodao da se treba pronaći adekvatno rješenje da se i ti objekti zaštite.

Copy link
Powered by Social Snap