Pretraga

Petrinja vratila prirez, gradonačelnica Komes objašnjava: ‘Odnekud moramo puniti proračun’

A- A+

Petrinja je stopirala odluku donesenu prvog ožujka prošle godine, kojom je tada ukinut prirez. Potresno-pogođeni grad prirez je vratio početkom ove godine, a gradonačelnica Magdalena Komes poručuje kako se gradski proračun iz nečega mora puniti.

Centar Petrinje nakon potresa | Foto: Civilna zaštita RH

Gradonačelnica je za RTL Danas izjavila, kako nije došlo do vraćanja prireza, nego do prestanka odluke o ukidanju nameta.

– Jednostavno, radi fiskalne odgovornosti morali smo uvesti prirez natrag. Krajem prošle godine smanjili smo iznos komunalne naplate za 20 posto, izjavila je gradonačelnica Petrinje.

‘Odnekud moramo puniti proračun’

– Komunalnu naknadu neće plaćati crvene kuće, žute ovisno o zahtjevu, a ostaju samo zelene. Dakle, gradski proračun se iz nečega mora puniti. Očekuje se obnova, izgradnja, a sve to moramo isplatiti, dakle odnekud moramo puniti proračun, također je izjavila.

Nadalje je komentirala kako je prirez lokalni namet te da su u aktivnoj komunikaciji s Vladom, koju je između ostalog pohvalila za angažman i pomoć gradu Petrinji. Komentirala je i kontejnersko naselje koje je uslijed duga ka poreznoj upravi, moralo pod hipoteku.

Izdvojeni članak

Petrinja na prvom mjestu: Nastavlja se uklanjanje potresom oštećenih objekata

– Gomilao se dug poreza na dodanu vrijednost protekle godine koji je uslijedio zbog građevinskih radova koji su se odrađivali uslijed potresa, ali i onih koji nisu bili planirani. Govorimo o 7,5 milijuna kuna duga, a kako to ne možemo isplatiti, a ne možemo se prijaviti na projekte, morali smo založiti jedinu vrijednu nekretninu. Ali to ne znači da ju gubimo jer će poduzetnici nastavljati raditi, mi ćemo nastojati isplatiti dugove, zaključila za RTL Danas Magdalena Komes.

Copy link
Powered by Social Snap