Pretraga

Posjetiteljski centar Luke Modrića postaje stvarnost, napuštena kamena kuća ide u obnovu

A- A+

Nakon što je prošli tjedan na tzv. rodnoj kući Luke Modrića osvanuo veliki transparent na kojemu se stajalo: ‘Luka, jesi li spreman obnoviti svoju didovinu?’, isplivale su nove informacije koje ukazuju kako je odgovor na ovo pitanje ‘Da’. Obnovu kuće Modrića u Zatonu Obrovačkom pokrenuo je Lukin otac Stipe, a cijeli projekt podržava i Zadarska županija. Od urušene kamene kuće planira se napraviti posjetiteljski centar za koji već postoji idejno rješenje.

Rodna kuća Luke Modrića | foto: twitter

Rodna kuća Luke Modrića | foto: twitter

Zaljubljenike u nogomet iz cijeloga svijeta prilikom posjeta Hrvatskoj zanima samo jedno – doći u rodni kraj Luke Modrića. No oni  koji se nađu u  Zatonu Obrovačkom u potrazi za kućom u kojoj je proveo dio djetinjstva ostanu šokirani kada na pustoj cesti ugledaju tek skelet devastirane kamene katnice bez krova. Kako i ne, kada, s druge strane, primjerice, Ronaldo u svome rodnom mjestu ima ni manje ni više nego muzej.

No, to bi se uskoro moglo promijeniti. U planu je realizacija velikog projekta kojim će obitelj Modrić u suradnji s jedinicama lokalne i regionalne samouprave revitalizirati ne samo kuću u kojoj je živio Lukin djed, već i izgledno život brojnih stanovnika u zadarskom zaleđu.

Izdvojeni članak

Čak i Cristiano Ronaldo gradi ilegalno: Pogledajte video vile vrijedne 2,7 milijuna eura čiji dio mora srušiti

Kako doznaje slobodnadalmacija.hr Lukin otac Stipe u suradnji s Zadarskom županijom pokrenuo je projekt obnove. Potvrdili su to za ovaj medij iz Agencije za razvoj Zadarske županije iz koje ističu kako je riječ o projektu od društvenog i gospodarskog značaja za lokalnu zajednicu, ali i Republiku Hrvatsku. Iz Agencije su poručili kako za ovu priču već postoji i idejno rješenje iza kojega stoji arhitektonski ured Crta d.o.o.

Prema onom što je poznato, revitalizacija kuće u Zatonu Obrovačkom zamišljena je kao prezentacijsko – posjetiteljski centar, te je kao takav podijeljen na tri cjeline. Sastojat će se od same kuće koja će služiti kao prezentacijsko – izložbeni centar, dograđenog posjetiteljsko – prihvatnog centra i parkirališta. Naći će se ovdje i suvenirnica, ugostiteljski objekt, vidikovac i kutak za fotografiranje.

Treba svakako i spomenuti kako kuća o kojoj se govori uopće nije vlasništvo Luke Modrića, niti je ikada bila u vlasništvu njegove obitelji. Kako piše slobodnadalmacija.hr Luka se rodio u Zadru, a u Zatonu Obrovačkom nije se rodio ni njegov djed, već je kuću samo dobio na korištenje. No, Luka je u djedovoj kući ipak proveo rano djetinjstvo, te je više puta u izjavama govorio o lijepim uspomenama koje ga djeda vežu.

Doznajte ovdje detalje ‘prozivke’ koju su za Luku Modrića priredili na djedovoj kući.

Copy link
Powered by Social Snap