Pretraga

Stručnjaci pregledali preko 95 posto potresom oštećenih objekata: Trenutačno neuporabljivo njih skoro 5000

A- A+

Od prošlogodišnjih razornih potresa pa sve do danas na području potresom pogođenih županija do sada je prijavljeno 41.156 slučaja štete na objektima. Od prvoga dana stručnjaci Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo izlaze na teren kako bi utvrdili razmjere štete na svakom prijavljenom objektu. Tijekom proteklih dana pregledano je 78 objekata.

crvena oznaka

Crvena oznaka na pregledanom objektu | foto: Denis Gaščić

Do sada je zaprimljeno 41.156 prijava štete, od čega je pregledano njih ukupno 39.118, to jest preko 95 posto.

Od ukupnog broja do sada pregledanih objekata na potresom pogođenom području u kategoriji trenutačno neuporabljivih s crvenom naljepnicom nalazi se njih 4733. Žutu naljepnicu privremene neuporabljivosti dobilo je 8436 objekata, dok zelenu naljepnicu uporabljivosti s preporukom, odnosno uporabljivosti, nakon pregleda stručnjaka Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo nosi 25.949 objekata.

Iz Stožera civilne zaštite napominju kako tijekom proteklih nekoliko dana nije bilo novih zahtjeva za uklanjanje objekata pa je broj do sada zaprimljenih još uvijek 448, od čega su njih 133 prioriteti. Broj do sada uklonjenih objekata narastao je na 93.

Mobilni uredi do kraja tjedna na novim lokacijama

Stanovnici potresom pogođenih područja zahtjev za obnovu do kraja ovoga tjedna mogu predati na nekoliko novih lokacija na kojim će se nalaziti mobilni uredi Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Dok se danas mobilni uredi od devet do 17 sati nalaze na području Donjih Kukuruzara, kod zgrade Općine, do kraja tjedna dolaze na područje Kravarskog, Odre i Gušća.

Srijeda, 19. svibnja 2021.

  •  od 9 i 30 do 17 sati u srijedu, 19.svibnja mobilni uredi bit će raspoređeni u Kravarskom, kod zgrade Općine,
Izdvojeni članak

Još jedna velika donacija građevinskog materijala i namještaja stigla je iz Austrije u Sisak

Četvrtak, 20. svibnja 2021.

  • od 9 i 30 do 17 sati u četvrtak, 20. svibnja mobilni će uredi biti raspoređeni  na području Odre, kod Društvenog doma,
  • službenici će zaprimati zahtjeve za obnovom mještana naselja Odra, Žabno, Staro Pračno, Stara Drenčina, Vurot, Stupno, Sela, Jazvenik i Greda,

Petak, 21. svibnja 2021.

  • od 9 i 30  do 17 sati u petak, 21. svibnja mobilni  će uredi biti raspoređeni na području Gušća, kod DVD-a Gušće,
  • službenici će zaprimati zahtjeve za obnovom mještana naselja Gušće, Prelošćica, Lukavec Posavski, Bukovsko, Čigoč, Veliko Svinjičko, Kratečko, Mužilovčica, Suvoj i Lonja.
Izdvojeni članak

Započela obnova šest objekata, Medved najavio završetak sanacija njih 20.000 do kraja ljeta

Službenici Ministarstva stanovništvu potresom pogođenih područja pomagat će pri popunjavanju i predaji zahtjeva za obnovu. Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka.

Copy link
Powered by Social Snap