Pretraga

Djeca će kroz igru učiti o energetskoj učinkovitosti

A- A+

Energetska kompanija Prvo Plinarsko Društvo (PPD), povodom proslave 20 godina poslovanja, u suradnji s Udrugom Lijepa Naša organizira ekološko-kreativni natječaj “Štedi, štedi jer energija puno vrijedi!” za učenike osnovnih i srednjih Ekoškola.

Foto: Pexels; Ilustracija

Sigurno znate koliko litara vode iscuri ako ne zatvorimo vodu za vrijeme pranja zuba ili tuširanja, znate i da je za prozračivanje prostorije dovoljno otvoriti prozor samo 6 minuta kao i da ako stavite aluminijsku foliju na zid iza radijatora, toplinu zadržavate odnosno vraćate u prostoriju, a uređaje poput televizora i računala gasite dok ih ne koristite. Sve to naravno vi, kao učenici Ekoškola, znate, stoji na stranicama udruge Lijepa naša.

Pritom su pitali one najmlađe jesu li spremni svoje znanje podijeliti s drugima i motivirati ih na usvajanje malih navika koje štede energiju te objasnili kako to mogu učiniti.

Izdvojeni članak

Održiva kuća obavijena zanosnim vrtom: Dugotrajan obiteljski dom krojen za zelenu budućnost

– Sigurno imate zanimljivu priču, anegdotu, zagonetku ili pjesmicu kojom želite svima objasniti kako treba štedjeti. Sad ju konačno možete ispričati i nacrtati, a najkreativniji će biti nagrađeni. Pustite mašti na volju, budite kreativni, osmislite svoj likovni i literarni rad u kojem svima poručujete kako uštedjeti energiju.

Radovi se prijavljuju na natječaj u tri kategorije:

  • osnovne škole od prvog do četvrtog razreda
  • osnovne škole od petog do osmog razreda
  • srednje škole

U svakoj kategoriji natjecatelja podijelit će se tri nagrade za tri najkreativnija rada, a nagrađeni će biti autori najboljih radova kao i njihove škole.

Natječaj je otvoren od 03. svibnja 2021. godine do 31. svibnja 2021., a pozivamo sve učenike osnovnih i srednjih Ekoškola da se prijave na natječaj, stoji na stranicama udruge.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Veličanstvene zelene zgrade u Singapuru: Arhitektura budućnosti u najboljem izdanju

Detaljnije informacije o natječaju i obrazac za prijavu pogledajte u nastavku, kao i video Luke Bulića uz pjesmicu “Štedi, štedi jer energija puno vrijedi”.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

OBRAZAC ZA PRIJAVU RADOVA NA NATJECAJ

Copy link
Powered by Social Snap