Pretraga

Krenula gradnja najveće svjetske hibridne elektrane

A- A+

Započela je gradnja postrojenja FPL Manatee Energy Storage Center koje bi trebalo postati najveća hidridna elektrana na svijetu. Hibridna elektrana u pogon bi trebala biti puštena potkraj 2021. godine, a potrošači FPL-a moći će koristiti Sunčevu energiju i kada Sunce ne sije, točnije po noći ili za lošeg vremena.

Gradnja novog postrojenja otvorit će 70 novih radnih mjesta, a kada bude izgrađeno, potrošačima FPL-a omogućit će se uštede na razini 100 mil. dolara I Foto: Unsplash

Florida Power & Light, američka energetska tvrtka, započela je gradnju postrojenja FPL Manatee Energy Storage Center koje bi trebalo postati najveća hidridna elektrana na svijetu.

Postrojenje se gradi u mjestu Parish na zapadnoj obali Floride, a sastojat će se od sunčane elektrane snage 74,5 MW i sustava za baterijsku pohranu energije snage 409 MW, odnosno kapaciteta pohrane 900 MW h, piše Renewable energy world.

Hibridna elektrana u pogon bi trebala biti puštena potkraj 2021. godine, a potrošači FPL-a moći će koristiti Sunčevu energiju i kada Sunce ne sije, točnije po noći ili za lošeg vremena.

Izdvojeni članak

Zemlja divova: Island će drastično promijeniti izgled prenošenja električne energije

Nova radna mjesta

Gradnja novog postrojenja otvorit će 70 novih radnih mjesta, a kada bude izgrađeno, potrošačima FPL-a omogućit će se uštede na razini 100 mil. dolara.

Optimistični su i podaci da bi se početkom rada postrojenja ekvivalentne emisije ugljičnog dioksida trebale smanjiti za više od 1 mil. t. Isto tako FPL namjerava gradnju manjih baterijskih sustava za pohranu energije širom Floride, baš kao i sunčanih elektrana, ali i projekte povećanja učinkovitosti dvije postojeće termoelektrane na plin ukupne snage 1,638 GW.

Copy link
Powered by Social Snap