Pretraga

Međunarodna arktička stanica ‘Snježna pahuljica’ napajat će se iz obnovljivih izvora energije

A- A+

Rusija gradi Međunarodnu arktičku stanicu “Snježna pahuljica” koja će biti postrojenje koje će se napajati iz obnovljivih izvora energije i vodikovim gorivom. Objekt će omogućiti ruskim znanstvenicima, kao i njihovim partnerima, da testiraju ekološki prihvatljive tehnologije poput pametnih kuća, sustava, medicinskih i robotskih rješenja te rješenja utemeljenih na umjetnoj inteligenciji.

Foto: Snowflake IAS

Moskovski Institut za fiziku i tehnologiju otkrio je kako će Međunarodna arktička stanica “Snježna pahuljica” biti postrojenje bez dizela koje će se napajati iz obnovljivih izvora energije i vodikovim gorivom.

Sam objekt omogućit će ruskim znanstvenicima, kao i njihovim partnerima, da testiraju ekološki prihvatljive tehnologije poput pametnih kuća, sustava, medicinskih i robotskih rješenja te rješenja utemeljenih na umjetnoj inteligenciji.

Izdvojeni članak

nZEB zgrade i njihov zakonodavni okvir u Hrvatskoj

Brojna istraživanja

Druga istraživanja koja će se obavljati na Institutu služit će kako bi se pronašla riješenja vezana uz medicinu, ekološku poljoprivredu, biotehnologiju, građevinske tehnologije i sl., a sve kako bi se mogli poboljšati životni uvjeti na Arktiku.

Foto: Snowflake IAS

S radom bi trebala početi 2022. godine

Znanstvenici i studenti na stanicu bi, kada krene s radom, mogli dolaziti kako bi testirali i demonstrirali tehnologije vezane uz već spomenuta područja.

Međunarodna arktička stanica s radom bi trebala početi 2022. godine, dok su troškovi projekta procijenjeni na oko 12 milijuna eura.

Copy link
Powered by Social Snap