Pretraga

Međunarodna arktička stanica ‘Snježna pahuljica’ napajat će se iz obnovljivih izvora energije

A- A+

Rusija gradi Međunarodnu arktičku stanicu “Snježna pahuljica” koja će biti postrojenje koje će se napajati iz obnovljivih izvora energije i vodikovim gorivom. Objekt će omogućiti ruskim znanstvenicima, kao i njihovim partnerima, da testiraju ekološki prihvatljive tehnologije poput pametnih kuća, sustava, medicinskih i robotskih rješenja te rješenja utemeljenih na umjetnoj inteligenciji.

Foto: Snowflake IAS

Moskovski Institut za fiziku i tehnologiju otkrio je kako će Međunarodna arktička stanica “Snježna pahuljica” biti postrojenje bez dizela koje će se napajati iz obnovljivih izvora energije i vodikovim gorivom.

Sam objekt omogućit će ruskim znanstvenicima, kao i njihovim partnerima, da testiraju ekološki prihvatljive tehnologije poput pametnih kuća, sustava, medicinskih i robotskih rješenja te rješenja utemeljenih na umjetnoj inteligenciji.

Izdvojeni članak

nZEB zgrade i njihov zakonodavni okvir u Hrvatskoj

Brojna istraživanja

Druga istraživanja koja će se obavljati na Institutu služit će kako bi se pronašla riješenja vezana uz medicinu, ekološku poljoprivredu, biotehnologiju, građevinske tehnologije i sl., a sve kako bi se mogli poboljšati životni uvjeti na Arktiku.

Foto: Snowflake IAS

S radom bi trebala početi 2022. godine

Znanstvenici i studenti na stanicu bi, kada krene s radom, mogli dolaziti kako bi testirali i demonstrirali tehnologije vezane uz već spomenuta područja.

Međunarodna arktička stanica s radom bi trebala početi 2022. godine, dok su troškovi projekta procijenjeni na oko 12 milijuna eura.

Međunarodna arktička stanica ‘Snježna pahuljica’ napajat će se iz obnovljivih izvora energije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap