Pretraga

Varaždin i Crikvenica raspisali Javne pozive za energetsku obnovu obiteljskih kuća

A- A+

Varaždin i Crikvenica su još dva grada u kojima su raspisani javni pozivi za energetske obnove obiteljskih kuća i korištenje obnovljivih izvora energije. U Varaždinu je osigurano maksimalno 15 tisuća kuna po korisniku, a u Crikvenici sveukupno 127.000 kuna bez PDV-a.

sunčana elektrana

solarni paneli | foto: Pixabay

Građanima Grada Varaždina koji temeljem Javnog poziva uspješno provedu projekt energetske obnove obiteljskih kuća, Grad će sufinancirati dodatnih 15% opravdanih troškova, a do maksimalnog iznosa od 15.000 kn po korisniku sredstava. Sufinanciranje se vrši po principu povrata sredstava nakon uspješne provedbe projekta i isplate sredstava od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Prijavom na Javni poziv Grada Varaždina, građani mogu ostvariti pravo na dodatna bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od približno do 1.800.000kn kroz period 2022. i 2023. godine. Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća na području Grada Varaždina možete pronaći ovdje. Rok za predaju prijava je 31. prosinca 2023. godine.

Grad Crikvenica također je objavio Javni natječaj u cilju sufinanciranja izrade projektne dokumentacije za obiteljske kuće i to za ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije i za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Aplikacijom na Javne pozive Fonda za zaštitu okoliša moguće je dobiti bespovratna sredstva za instalaciju fotonaponskih elektrana, ali i za sustave grijanja i/ili pripreme potrošne tople vode, u koje su uključeni sunčani toplinski kolektori, dizalice topline ili peći na pelete.

Izdvojeni članak

100 milijuna kuna za energetsku obnovu obiteljskih kuća: Raspisan Javni poziv s detaljima

Također, moguće je dobiti bespovratna sredstva za energetsku obnovu kuće koji uključuju povećanje toplinske zaštite nekog od elemenata vanjske ovojnice (vanjskih zidova, krova i/ili poda), zamjenu stolarije, ali i ugradnju nekog od sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, ili samo projekti povećanja toplinske zaštite.

Osigurana su i sredstva za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije kako bi omogućili sugrađanima da budu spremni za Javne pozive od strane Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 2023. godini. Cilj je potaknuti šire korištenje obnovljivih izvora energije u kućanstvima i osigurati da obnova kuća bude ujedno i energetski učinkovita. Rok za dostavu prijava na Javni natječaj je do 21. listopada 2022. godine. Javni poziv možete pronaći ovdje, a pravilnik o provedbi Javnog natječaja nalazi se ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap