Pretraga

Najskuplja kuća kontinenta: Pogledajte kako izgleda vila od 300 milijuna dolara

A- A+

Na brdima iznad Los Angelesa, u Bel Airu, stoji najskuplja kuća u Sjevernoj Americi zvana kao ‘The One’. Nekada je koštala oko 500 milijuna dolara, no zbog promijene klime u nekretninama i pravne situacije oko vile, danas se cijeni na 295 milijuna.

Kuća od 300 milijuna dolara | Screenshot/Youtube

Ova vila pored Beverly Hillsa, površine je skoro 9.800 metara kvadratnih, prodaje se jer je vlasnik u dugovima većim od 100 milijuna dolara. Voditelj projekta izgradnje ovog ‘modernog dvorca’, Nile Niami, izgradio je kuću sa sedam bazena, garažom kapaciteta 50 automobila, 10.000 najskupljih butelja vina i svoj vlastit noćni klub. Iako se očekivalo da će se prodati za 500 milijuna dolara, zbog komplikacija i produljenja rokova izgradnje te sudskih postupaka protiv Niamija, procjenjuje se na približno 300 milijuna dolara. No, ipak, vila će ići na javnu dražbu te postoji velika šansa da će se prodati i za više od 300 milijuna.

Izdvojeni članak

Njihove kuće su nas oduševile: Slavne osobe koje su na ‘ti’ s dizajnom interijera

Vila ima 21 spavaću sobu, 42 kupaonice s velikim kadama, dvoranu za bowling s četiri staze, frizerski salon, ogromnu kino dvoranu. Na krovu kuće se nalazi terasa od 930 kvadratnih metara na koju je spojen golf teren. U dvorištu se nalazi ‘kuća za goste’ od 370 kvadrata jer, zašto ne? Kuća za goste ima tri spavaće sobe i svoj vlastiti Infinity pool.

Krovna terasa s pogledom na Los Angeles | Screenshot/Youtube

Na samom ulazu u kuću nalazi se mramorni most od 12 metara koji se proteže preko malog umjetnog jezera. U kuću vlasnik može ući pomoću otiska prsta. Strop u kući je na visini od 7,6 metara, a vila je prepuna skupih skulptura. Jedno od blagovanja ima kapacitet od 20 ljudi, s lusterima veličine manjih automobila. Posebna prostorija specijalizirana za pušenje najskupljih kubanskih cigara, s posebnim filterima zraka pomoću kojih se može pušiti cigare cijeli dan, bez da ostane ikakav miris.

Izdvojeni članak

Najelitniji stanovi u New Yorku su prazni, radi se o tzv. ‘Milijarderskom redu’ na Manhattanu

Glavna kuhinja ima ogroman otok sa štednjakom i četiri pećnice. Pored kuhinje se nalazi veliki dnevni boravak, s velikom kaučem u obliku slova U. Boravak je okružen sa staklenim stijenama s velikom količinom svjetlosti, prostorija je dugačka skoro 20 metara. Dizajneri su imali veliki problem upravo zbog ogromnih prostorija, teško je bilo naći namještaj bez da izgleda malo u odnosu na sobu, a da opet nisu sobe prenatrpane stvarima.

Dio garaže za pedeset automobila | Screenshot/Youtube

Naravno, vila ima i dva muzeja sa slikama, osim umjetnina u muzejima, sve je prepuno umjetničkih skulptura koje popunjavaju prostor. Ogromna teretana u sklopu koje se nalazi i kuhinja isključivo za cijeđene i prirodne sokove, u blizini teretane je i sauna. Pored teretane se nalazi i ogromni salon za pedikuru, manikuru, frizerske stolice. Za dodatnu zabavu u kući se nalazi i bowling dvorana s četiri staze, u sklopu koje je bar specijaliziran za tekilu.

Izdvojeni članak

Pet luksuznih kuća slavnih: koja je od ovih kuća iz vaših snova?

Ako mislite da je vlasnicima ponestalo ideja, nije, postoji prostorija specijalizirana samo za slatkiše raznih boja. Također, pored prostorije sa slatkišima se nalazi ogromna kina dvorana s udobnim kaučevima umjesto sjedala.

Unutar kuće se nalazi i poseban stan za vlasnike, veličine 510 metara kvadratnih. Stan ima vlastiti boravak, kuhinju, bar specijaliziran za čajeve, vlastitu kupaonicu za žene s ogromnim walk-in ormarom koji je veličine trgovine odjećom u trgovačkom centru, također, stan ima i kupaonicu za muškarce s vlastitim walk-in ormarom.

Ženski walk in ormar | Screenshot/Youtube

U dvorištu, osim mnoštva bazena, kuća ima i svoju stazu za trčanje. Porez za ovu kuću, ako se proda za 300 milijuna dolara, bit će 3,75 milijuna dolara godišnje. Za potpuni doživljaj cijelog imanja pogledajte video ispod teksta.

Najskuplja kuća kontinenta: Pogledajte kako izgleda vila od 300 milijuna dolara
Share via
Copy link
Powered by Social Snap