Pretraga

Srpski trećeligaš dobit će novi stadion: Pogledajte kako će izgledati to moderno nogometno zdanje

A- A+

Radi se o OFK Kikindi, jednom od najstarijih srpskih klubova, a idejno rješenje predstavili su svojim navijačima i građanima na društvenim mrežama. Moći će primiti 4.743 gledatelja, a gradit će se po najvišim standardima.

Novi stadion OFK Kikinda | Foto: OFK Kikinda

Klub iz Banata pohvalio se na društvenim mrežama i objavio fotografije izgleda novog gradskog stadiona koji bi trebao biti izgrađen do 2025. godine. Prostirat će se na 12 tisuća kvadratnih metara, a dimenzije nogometnog terena bit će 105×68 što je u skladu s UEFA 3 standardom. Gradnju će financirati država.

Predviđeno je da se na ovom stadionu održavaju i koncerti, sajmovi i slične manifestacije, a u okviru kompleksa bit će izgrađene pošta, ambulanta i ljekarna. Imat će i dodatnu infrastrukturu u vidu pristupačne ceste i preglednog parkinga, kao i trgovine, shopove te kafiće koji će također biti od koristi gostima i navijačima.

Izdvojeni članak

Pogledajte kako će izgledati nacionalni nogometni stadion Srbije vrijedan čak 257 milijuna eura

OFK Kikinda igra u srpskoj ligi Vojvodina, u trećem rangu nogometa susjedne države. Nakon 11 kola zauzima 10. od 16 mjesta na prvenstvenoj ljestvici, a osvojili su 15 bodova. Jedan je od najstarijih klubova u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji, a osnovan 1909. godine.  Sadašnji stadion je izgrađen 1922., a nogometni teren se koristi od 1924. godine. Zapadna tribina postoji od 1928. dok je istočna ipak malo mlađa i napravljena je 1954. godine. Nalazi se uz sportski centar Jezero i Gradski park. Kapacitet mu je oko 7.500 gledatelja.

Novi stadion OFK Kikinda | Foto: OFK Kikinda

Copy link
Powered by Social Snap